Wiek: 63 Dołączył: 29 Maj 2011 Posty: 220 Skąd: Gliwice/Jastarnia
Wysłany: 11-10-2015, 22:30 komputer Aladin 2G - problem
Cześć,
czy ktoś z Was miał taki problem z Aladin 2G: po każdym nurkowaniu blokuje się na 48 godzin.
Z pozoru wygląda to tak, jakby był w trybie GAUGE, a jest oczywiście ustawiony w tryb DECO.
Możliwe, że to wynik mojej nieumiejętnej manipulacji - w ostrym słońcu, w więc niemal na pamięć, ustawiałem gaz d z 50% na 40 % tlenu i mogłem coś innego niezamierzenie przestawić - tylko nie znalazłem co, a sprawdzałem chyba wszystkie pozycje.
Czy jest na to jakaś rada? (baterie już wyciągałem)
Wysłany: 12-10-2015, 11:18 Re: komputer Aladin 2G - problem
Jagmin napisał/a:
po każdym nurkowaniu blokuje się na 48 godzin.
Ponieważ pewnie nie masz instrukcji pod ręką więc przekazuje za instrukcją.
Moim zdaniem masz to ustawione : Time limit to reset the O2% mix to air : no reset / 1 - 48hrs
Jeżeli nury były z tlenem albo gorącymi NX po dwa dziennie to pewnie się załapało.
Jeżeli nie, to może być tak jak z moim RIP Aladin'em . One często wytrzymują 150-250 nurów i zaczynają wariować. Mój najpierw pokazywał temperatury typu -4, -6 stopni, a potem zaczęły się problemy z liczeniem i zawieszaniem. Byłem bardzo zadowolony z niego ale niestety padł po 210 nurkach, poszedł na gwarancji do serwisu i zaproponowano mi zwrot kasy z powodu braku możliwości naprawy. Więcej nie zaryzykowałem zakupu ale gdyby mi przetrwał te 250 nurów to pewnie bym go do tej pory stosował bo odpowiadała mi jego funkcjonalność jako zapasu.
Wiek: 63 Dołączył: 29 Maj 2011 Posty: 220 Skąd: Gliwice/Jastarnia
Wysłany: 12-10-2015, 17:52
SmartTrack - Nie mam się jak połączać z kompem - brak portu podczerwieni (lecz będę szukał takiego)
Aladin blokuje się na 48 godzin także po każdym włączeniu i mam już zalogowanych kilka "nurków" po 00 minut na 00 metrów - każdy wgląd do ustawień tak się kończy.
(oczywiście sprawdzę: Time limit to reset the O2% mix to air : no reset / 1 - 48hrs)
- brak portu podczerwieni (lecz będę szukał takiego).
Jak się pofatygujesz na Zakrzówek to mogę oddać ten który mi został po moim kompie, miałem nawet dwa usb - irda poszukam. Daj znać czy jesteś zainteresowany.
Wygląda jednak na to, że mu odwaliło. Sprubuj jeszcze z moczeniem całonocnym przy pełni księżyca w czystej wodzie i wymianę baterii na nową, albo zmierz volty na baterii ile pokazuje jeżeli nie chcesz kupować nowej.
Wysłany: 25-05-2017, 11:21
HX napisał/a:
Jagmin napisał/a:
- brak portu podczerwieni (lecz będę szukał takiego).
Jak się pofatygujesz na Zakrzówek to mogę oddać ten który mi został po moim kompie, miałem nawet dwa usb - irda poszukam. Daj znać czy jesteś zainteresowany.
Wygląda jednak na to, że mu odwaliło. Sprubuj jeszcze z moczeniem całonocnym przy pełni księżyca w czystej wodzie i wymianę baterii na nową, albo zmierz volty na baterii ile pokazuje jeżeli nie chcesz kupować nowej.
Pozdrawiam
oferta oddania portu Irda aktualna?
Ewentualnie może sterowniki pod win7 64bit.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko