Strona Główna FORUM-NURAS
Froum dla nurkuj?cych i nie tylko ...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy    KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Latarki kanistrowe HI-MAX - uzywal ktos?
Autor Wiadomość
lukpep 

Stopień: ADV. EAN
Kraj:
Poland

Wysłany: 28-12-2015, 23:18   Latarki kanistrowe HI-MAX - uzywal ktos?

Witam,

przymierzam sie do zakupu pierwszej latarki - gdzies mignely mi sprzety HI-MAX:
http://hi-max.pl/kategoria/latarki-kanistrowe
uzywal ktos tych wynalazkow? Cena jest zachecajaca, moc i czasy dzialania rowniez.
Jest jakis haczyk?
Np ta mi sie podoba: http://hi-max.pl/produkt/slim-h01-hi-max-3500lm
czy jednak poczekac, dolozyc i kupic cos innego? GL7 np?

Bede wdzieczny za opinie :)

Fiktor 

Stopień: OWD
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-12-2015, 00:11   

"Optymistyczne" parametry i ordynarna ściema np. "3 szt. akumulatorków /.../ 4000 mAh /.../ o łącznej pojemności 12 Ah."
To "haczyk" wobec osób nie znających dobrze fizyki i mogący wprowadzać ich w błąd, że pojemność pakietu jest większa niż np. gralmarine czy L4Me podczas, gdy jest wręcz przeciwnie.
Przy takiej cenie rozważ azonn gilgamesz (ale z pakietem BTO, a nie "chińczykiem").

juwisz 

Stopień: AOWD, EAN
Kraj:
Ukraine

Wysłany: 29-12-2015, 06:38   Re: Latarki kanistrowe HI-MAX - uzywal ktos?

lukpep napisał/a:
Jest jakis haczyk?

To polski dystrybutor chińskich latarek. Jeżeli chcesz kupić "chińczyka", ale boisz się przesyłki lub kłopotów z gwarancją w Chinach, to wtedy OK, bo odsyłasz latarkę do Hi-Max w Polsce.

Sam używam chińskiej latarki odpowiednika US-15 (bez logo Tecline) i póki co nie narzekam.

pmk 

Stopień: Mud Diver
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-12-2015, 09:08   

Fiktor napisał/a:
"Optymistyczne" parametry i ordynarna ściema np. "3 szt. akumulatorków /.../ 4000 mAh /.../ o łącznej pojemności 12 Ah."
To "haczyk" wobec osób nie znających dobrze fizyki i mogący wprowadzać ich w błąd, że pojemność pakietu jest większa niż np. gralmarine czy L4Me podczas, gdy jest wręcz przeciwnie.
Przy takiej cenie rozważ azonn gilgamesz (ale z pakietem BTO, a nie "chińczykiem").

Amperogodziny, lumeny... niewiele znaczą w oderwaniu od reszty. Warto w końcu to zrozumieć. W kwestii pojemności aku to trzeba patrzeć na czas świecenia, bo ta sama pojemność dla jednej latarki (przy jednakowym napięciu) może oznaczać zupełnie co innego dla drugiej. I nawet obecność takich samych (albo prawie takich samych diód) nie oznacza, że czas świecenia będzie porównywalny - a przecież właśnie to ma dla nas znaczenie. Tak więc z fizyki warto wiedzieć odrobinę więcej niż co to jest napięcie ;)

Tak się składa, że miałem do czynienia zarówno ze "starą" H01 jak i z wersją slim. O ile ta pierwsza występuje u innych producentów, to slima (póki co) nie oferuje nikt inny niż Hi-Max. Nie jest to bezpośredni konkurent "kanistrowych" Gralmarine czy np. L4M - jest to tańsza alternatywa z pewnymi ograniczeniami (np. brak możliwości dobrania monstrualnego aku, brak możliwości obsługi ogrzewania). Ma być taniej, więc sposób zasilania jest zaletą - wymiana pojedynczego ogniwa, a nawet wszystkich trzech jednocześnie to ułamek ceny gotowego pakietu. Oczywiście gotowy pakiet jest lepszy jeśli nie przeszkadza Ci jego koszt.

Jeśli chodzi o Azona to w mojej opinii jest to taka produkcja "garażowa" - dla pasjonatów może i ok ale nie nazwałbym tego konkurencją dla wspomnianych latarek. Jakość wykonania i rozwiązania technologiczne odstają od reszty.

Z tego co pisują na forach, to pakiety BTO były tylko w testowych wersjach gilgamesza, potem już nie było tak różowo. Są to jak pisze producent "tradycyjnie ogniwa Li-ion w moim pakiecie o napięciu 14,4 V i pojemności od 8,7 do 9,6 (Ah) i rodzimą ładowarką z sygnalizacją zakończenia ładowania". Ciekawi mnie ten rozrzut pojemności, nie będę snuł domysłów o czym może świadczyć. Zresztą producent jest "specyficzny" - znajdź go sobie na Allegro i zapoznaj się z jego stroną "o mnie" :)

A tak swoją drogą w pakietach z BTO też znajdziesz chińskie ogniwa. Zresztą w telefonach - nawet tych "Designed in California" tak samo. Akurat aku HiMaxa są całkiem porządne - porównywałem z 26650 KingKongami i różnica była niewielka. Żeby było śmieszniej to widziałem akumulatory produkowane przez HiMax dla... a nie, o tym chyba miałem nie pisać ;)

Generalnie rzecz biorąc to nie wyobrażam sobie kupowania latarki za czterocyfrową kwotę (nawet z "1" na początku) bez przetestowania jej pod wodą. Z tego co wiem to chyba wszyscy poważni producenci/dystrybutorzy nie mają nic do ukrycia i w jakiejś formie udostępniają latarki do testowania.

mike217 

Stopień: P2 i inne
Kraj:
Poland

Wysłany: 29-12-2015, 09:55   

Wolał bym garażowego Azona niż tego chińczyka. Żeby w te 3 diody wpompować 3A a nawet nieco ponad, żeby te lumeny uzyskać to trzeba mieć te 3 ampery mieć z czego włożyć. Na pewno nie z tych ogniw z zestawu, bo te przy 3A to jęczą i gotują się :ping:

Fiktor 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-12-2015, 10:37   

pmk napisał/a:
Amperogodziny, lumeny... niewiele znaczą w oderwaniu od reszty. Warto w końcu to zrozumieć. W kwestii pojemności aku to trzeba patrzeć na czas świecenia, bo ta sama pojemność dla jednej latarki (przy jednakowym napięciu) może oznaczać zupełnie co innego dla drugiej.

Zgadza się.
I ta wartość (lub deklarowany strumień) w przypadku H01 jest po prostu nieprawdziwa.
Żeby osiągnąć taki strumień świetlny należy zasilić diody mocą ok. 30 watów. Podany czas 110 czy 130 minut oznacza 1,83 - 2,17 godziny, czyli pakiet musi dostarczyć energię około 60-70 watogodzin (przyjąłem sprawność zasilania ~10%). Trzy ogniwa o znamionowym napięciu 3,7V musiałyby mieć 5,4 do 6,3Ah, by móc dostarczyć deklarowaną moc przez ten czas.
Kanistry Gralmarine czy L4M mają po 4 ogniwa w szeregu, więc już samo to przy identycznej pojemności (tej podawanej w Ah) skutkuje 1/3 energii więcej.

A sumowanie pojemności akumulatorów połączonych szeregowo świadczy albo o braku kompetencji albo o chęci wprowadzenia klienta w błąd.

pmk napisał/a:
/.../ pojemności od 8,7 do 9,6 (Ah) /.../ Ciekawi mnie ten rozrzut pojemności, nie będę snuł domysłów o czym może świadczyć.

Podpowiem: trzy ogniwa równolegle i 4 w szeregu (4S3P). Typowe pojemności to 2,2 - 2,4 - 2,8 - 2,9 - 3,2 czy 3,4Ah. 2,9 lub 3,2 pomnożone przez 3 dają właśnie 8,7 i 9,6.
Ostatnio zmieniony przez Fiktor 29-12-2015, 10:38, w całości zmieniany 1 raz  

Judas 

Stopień: instruktor
Kraj:
Saint Kitts and Nevis

Wysłany: 29-12-2015, 10:38   

MIałem okazję popływać z nowym Hi-MAxem i muszę przyznać, że za tą kase rewelacja. Nie ma problemu z potestowaniem (co jest najlepszym wyjściem), odezwij sie do dystrybutora.

Karollo 

Stopień: Adv TMX
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 29-12-2015, 10:47   

Podoba mi sie bardzo, jak wszyscy znawcy sie doktoryzuja na temat tych wszystkich lumenow, amperow i innych super parametrow. Szkoda, ze praktycznie to potem tak roznie wychodzi, ze nawet jak uruchomimy to nasze super jasne, wyselekcjonowane z tysiaca innych swiatlo, to rzadko sa warunki, ze ono tam w ogole sie nadaje ;)

Dlatego moze nie o amperach itd, tylko powiem z wlasnego doswiaczenia o innych sprawach:

1. Hi Max moze i ok, zakupilem X5 jako backup. Generalnie swieci, choc to nie ze swieceniem sa problemy. Okazuje sie, ze maly dynks przylegajacy do ogniwa wglab tuby latarki byl bardziewnie przykrecony plastikiem. Po dwoch otwarciach latarki jak nie strzelilo sprzezynka i wszystkim co tam razem bylo... I potem kilka godzin stracilem, zeby toto z powrotem zalozyc. Inzynieria wyzszej polki... Maly upgrade z mojej strony i jakos trzyma.
Poza tym pierscien mocujacy przelacznik lubi sie odkrecac. Jeszcze nie wiem jakie to ma przelozenie na szczelnosc, ale wole sie nie dowiedziec.

2. Azon zachowuje sie przyzwoicie, ale nawet w wersji 3000 (sredniej) rzadko mozna go odpalic na calosc i efektywnie uzywac, bo wymaga przejrzystej wody. Niestety zdarzylo sie tez, ze glowica mi lekko podciekla, choc stalo sie to na glebokosci przy ktorej wiele o niebo drozszych sprzetow juz tez wysiadlo. Diody wtedy jakos przezyly. Po reklamacji bylem jeszcze glebiej i bylo dobrze.

3. Gralmarine - trzeba dobrze dokrecac aku i to tak naprawde, bo niestety widzialem zalanie i jest jakas taka tendencja do luzowania zacisku.

Takze widzicie nurasy, jak macie pecha, to nie zalezy od logo i tak wam swiatelko moze zgasnac ;)

pmk 

Kraj:
Poland

Wysłany: 29-12-2015, 11:09   

mike217 napisał/a:
żeby te lumeny uzyskać

Żaden z producentów nie podaje rzeczywistych lumenów.
Pomijając zupełnie temat, że i tak powinien podawać je w funkcji czasu - chyba wiecie co mam na myśli :)

A tak poza tym wszystkie le lumeny są niewiele warte. Rozsył światła to podstawa. Ale nie będę po raz n-ty pisał tego samego...

HI-MAX POLSKA 

Kraj:
Poland

Wysłany: 01-01-2016, 13:58   Re: Latarki kanistrowe HI-MAX - uzywal ktos?

lukpep napisał/a:
Witam,

przymierzam sie do zakupu pierwszej latarki - gdzies mignely mi sprzety HI-MAX:
http://hi-max.pl/kategoria/latarki-kanistrowe
uzywal ktos tych wynalazkow? Cena jest zachecajaca, moc i czasy dzialania rowniez.
Jest jakis haczyk?
Np ta mi sie podoba: http://hi-max.pl/produkt/slim-h01-hi-max-3500lm
czy jednak poczekac, dolozyc i kupic cos innego? GL7 np?

Bede wdzieczny za opinie :)

Cześć,

Najbardziej efektywną formą sprawdzenia produktu jest możliwość jego przetestowania. Sam będziesz się mógł wtedy przekonać czy opisy, takie jak: czas świecenia, moc i inne są ordynarną ściemą czy też mają pokrycie w rzeczywistości.
Zadzwoń do mnie a prześlę Ci SLIM H01 do testów a wtedy sam zdecydujesz czy Ci ona odpowiada czy też nie.
Robert
537 045 669

[ Dodano: 01-01-2016, 14:24 ]
Karollo napisał/a:
1. Hi Max moze i ok, zakupilem X5 jako backup. Generalnie swieci, choc to nie ze swieceniem sa problemy. Okazuje sie, ze maly dynks przylegajacy do ogniwa wglab tuby latarki byl bardziewnie przykrecony plastikiem. Po dwoch otwarciach latarki jak nie strzelilo sprzezynka i wszystkim co tam razem bylo... I potem kilka godzin stracilem, zeby toto z powrotem zalozyc. Inzynieria wyzszej polki... Maly upgrade z mojej strony i jakos trzyma.
Poza tym pierscien mocujacy przelacznik lubi sie odkrecac. Jeszcze nie wiem jakie to ma przelozenie na szczelnosc, ale wole sie nie dowiedziec.

Karollo
Dlaczego nie odesłałeś do nas tego wadliwego elementu? Przecież natychmiasr naprawilibyśmy to co się zepsuło lub wymienilibyśmy na nowe, wolne od wad :)

Pierścień mocujący przełącznik nie ma żadnego przełozenia na szczelność latarki. Za jego pomocą możemy regulować czułość obrotu pierścienia:
jeśli go mocno dokręcimy - przełącznik będzie chodził ciężko
jeśli do odkręcimy przełącznik będzie chodził lekko
Pożądanie ustawiony pierścień unieruchuchomiamy poprzez wkręcenie imbusem 0,9, takiej małej śrubki znajdującej się na pierścieniu

Tutaj masz zrobiony na szybko filmik dotyczacy min. tej sprawy:

https://www.youtube.com/watch?v=nesd5H8NeqA

Robert

Fiktor 

Kraj:
Poland

Wysłany: 01-01-2016, 14:50   Re: Latarki kanistrowe HI-MAX - uzywal ktos?

HI-MAX POLSKA napisał/a:
Najbardziej efektywną formą sprawdzenia produktu jest możliwość jego przetestowania. Sam będziesz się mógł wtedy przekonać czy opisy, takie jak: czas świecenia, moc i inne są ordynarną ściemą czy też mają pokrycie w rzeczywistości.

Moglibyście zamieścić charakterystykę strumienia (ewentualnie mocy pobieranej z pakietu) w funkcji czasu?

Ryba1 

Stopień: Deep
Kraj:
Poland

Wysłany: 01-01-2016, 18:21   

Używam H01 od czerwca zrobiła ze mną około 40 nurków w polskich zimnych wodach i wszystko jest ok. Akumulatory spokojnie wytrzymują dwa nurkowania po 50 minut i latarka nadal świeci. Używam jej na pełnej mocy bo mój model ma jeszcze wyłącznik w kanistrze. Na początku bałem się że jest to jakaś lipa ale dystrybutor zaproponował przetestowanie latarki, popływałem z nią troszkę i została ze mną do dziś. Jako backup dokupiłem pancerną X7 i światła mi nie brakuje. Świeci,nie przecieka,serwis na miejscu,jak się uwali akumulator mogę wymienić jeden, cena nie powoduje duszności więc jestem zadowolony. Mój partnur miał latarkę z pięknym logiem,znanym i po kolejnym zalaniu zakupił H01 przestał się stresować i myśleć czy mu światełko nie zgaśnie jak będzie najbardziej potrzebne bo coś się rozszczelniło.
Jeżeli nie wierzysz zamów światełko na testy i przekonasz się osobiście jak to działa.

macko128 

Stopień: Padi Divemaster
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 02-01-2016, 21:54   

Taka sama latarka na angielskim ebay za 500zl i 4 akumulatorki 8800mah (3 do aku i jeden w zapasie) za 70zl. Problem to tylko czas oczekiwania ok 3-4tyg ale warto bo cena 3x nizsza i jak jest jakis problem to piszesz do sprzedawcy i go rozwiazuje. Jak robi problem to zatrzymujesz sprzet, ebay zwraca ci kase i walczy przeciwko niemu. To nie nasze allegro ktore ma Cie gdzies. Inne logo jest tego aku. Brinyte div 10
Pozdrawiam

pmk 

Kraj:
Poland

Wysłany: 02-01-2016, 23:38   

macko128 napisał/a:
Taka sama latarka na angielskim ebay za 500zl i 4 akumulatorki 8800mah (3 do aku i jeden w zapasie) za 70zl. Problem to tylko czas oczekiwania ok 3-4tyg ale warto bo cena 3x nizsza i jak jest jakis problem to piszesz do sprzedawcy i go rozwiazuje. Jak robi problem to zatrzymujesz sprzet, ebay zwraca ci kase i walczy przeciwko niemu. To nie nasze allegro ktore ma Cie gdzies. Inne logo jest tego aku. Brinyte div 10
Pozdrawiam

Dwie uwagi/pytania:
1. Masz na myśli H01 Slim? Jesteś pewny? To poproszę linka :)
2. Nie ma aku 26650 po 8800 mAh. Mam na myśli prawdziwą pojemność, a nie tylko to co jest napisane.

HI-MAX POLSKA 

Kraj:
Poland

Wysłany: 03-01-2016, 20:37   

macko128 napisał/a:
Pozdrawiam

macko128,

Pomyliłeś latarkę SLIM H01 z latarką DZIELONA H01. Ta druga jest odpowiednikiem Brinyte DIV10 i kosztuje w Polsce, w zestawie z aku i ładowarką - 1095 zł. Tak więc, mówimy tutaj o cenie dwa a nie trzy razy niższej.

To oczywiście Twoja sprawa gdzie i jak wydajesz swoje pieniądze ale pozwól, że przedstawię Ci troszkę inny możliwy przebieg wydarzeń:

1. Kupujesz na ebay ową latarkę za 500 zł wraz z 4 szt aku 8800mAh za 70 zł i aby był komplet powinieneś jeszcze kupić ładowarkę, powiedzmy za 50 zł. Razem 620 zł.
2. Czekasz 3-4 tyg (latarka oczywiście idzie z Chin a konkretnie z Shenzhen)a kiedy latarka jest już w Polsce jesteś poproszony (celnicy uwielbiają paczki o wadze przekraczającej 1 kg) przez Urząd Celny o wyjaśnienie co jest w przesyłce i ile to kosztowało oraz poproszony o zrzut z ekranu transakcji oraz potwierdzenie przelewu z Twojego banku. Na końcu zapłacisz około 260 zł (cło, VAT, obsługa celno-skarbowa)
3. Masz już latarkę, ładowarkę i 4 szt aku 8800mAh. I wtedy dowiadujesz się, że nie ma czegoś takiego jak aku 26650 o pojemności 8800mAh a Twoje 4 szt po kilku bardzo krótkich użyciach wylądują w punkcie zbioru zużytych baterii. Zechcesz pewnie jednak mieć sprawną latarkę i dokupisz w końcu porządne 3 akumulatory, co będzie Cię kosztowało wraz z przesyłką jakieś 200 zł.
No OK, wydałeś 1080 zł. Nadal o 15 zł taniej niż w Polsce :)

Pozostało teraz tylko modlić się żeby latarka się nie zalała lub nie zepsuła. Bo chociaż jest gwarancja 6-miesięczna ( a propos, jeśli już chcesz kupić tą latarkę, to kup ją na AliExpresie bezpośrednio od Brinyte, cena ta sama ale gwarancja 12-miesięczna a nie 6-miesięczna, jak u tego pośrednika na ebay), to koszt dosłania latarki do naprawy, do Chin leży po Twojej stronie - jakieś 100/130 zł.
No i czas. Miesiąc do Chin, miesiąc z powrotem.

Przypominam, że wszystkie latarki HI-MAX POLSKA mają 24-miesięczną gwarancję i serwis w Polsce, który nie ma problemów z szybkim załatwianiem ewentualnych przypadków losowych.

Oczywiście powyższy scenariusz nie musi się zdarzyć. Ale może...

Ps. Dla Tych, którzy mają działalność gospodarczą, H01 Dzielona Zestaw po odliczeniu VATu kosztuje 890 zł.

Pozdrawiam
Robert

Karollo 

Stopień: Adv TMX
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 04-01-2016, 12:02   

Cytat:
Dlaczego nie odesłałeś do nas tego wadliwego elementu? Przecież natychmiasr naprawilibyśmy to co się zepsuło lub wymienilibyśmy na nowe, wolne od wad :)

Dziekuje, milo z Waszej strony za zapewnienie. Podoba mi sie reakcja :)

Niestety nie bylo sensu odsylac/przesylac ze wzgledu na koszty przesylek miedzynarodowych. Koszt takiej zabawy dorownalby cenie samej latarki.

Cytat:
Pierścień mocujący przełącznik nie ma żadnego przełozenia na szczelność latarki. Za jego pomocą możemy regulować czułość obrotu pierścienia

Tak mi sie tez wydawalo po przyjrzeniu sie i kilku probach, ale dziekuje za zapewnienie o braku powiazania ze szczelnoscia. Ta wytrzymala na razie 70m kilkukrotnie, co i tak jest jeszcze ponizej specyfikacji. Takze dzieki za to.

A co do tej sprezynki i gwintowanego plasitku wglab tuby, to byl raczej test na moje skillsy cierpliwosci. Osobiscie nie kalsyfikuje tego jako popsucie/eliminacje sprzetu. Bardziej jako wade w projektowaniu uzytkowosci. Dzieki kropelce superglue i dloniom magika udalo sie :)

HI-MAX POLSKA 

Kraj:
Poland

Wysłany: 04-01-2016, 13:10   

Karollo napisał/a:

Dzieki kropelce superglue i dloniom magika udalo sie :)

X5 to mała latareczka i tam jest naprawdę ciasno... Jeśli zawodowo nie jesteś ginekologiem to minąłeś się z powołaniem :)

Pozdrawiam
Robert
Ostatnio zmieniony przez HI-MAX POLSKA 04-01-2016, 13:13, w całości zmieniany 1 raz  

macko128 

Stopień: Padi Divemaster
Kraj:
United Kingdom

Wysłany: 04-01-2016, 18:09   

Cytat:
Pomyliłeś latarkę SLIM H01 z latarką DZIELONA H01. Ta druga jest odpowiednikiem Brinyte DIV10 i kosztuje w Polsce, w zestawie z aku i ładowarką - 1095 zł. Tak więc, mówimy tutaj o cenie dwa a nie trzy razy niższej.

To oczywiście Twoja sprawa gdzie i jak wydajesz swoje pieniądze ale pozwól, że przedstawię Ci troszkę inny możliwy przebieg wydarzeń:

1. Kupujesz na ebay ową latarkę za 500 zł wraz z 4 szt aku 8800mAh za 70 zł i aby był komplet powinieneś jeszcze kupić ładowarkę, powiedzmy za 50 zł. Razem 620 zł.
2. Czekasz 3-4 tyg (latarka oczywiście idzie z Chin a konkretnie z Shenzhen)a kiedy latarka jest już w Polsce jesteś poproszony (celnicy uwielbiają paczki o wadze przekraczającej 1 kg) przez Urząd Celny o wyjaśnienie co jest w przesyłce i ile to kosztowało oraz poproszony o zrzut z ekranu transakcji oraz potwierdzenie przelewu z Twojego banku. Na końcu zapłacisz około 260 zł (cło, VAT, obsługa celno-skarbowa)
3. Masz już latarkę, ładowarkę i 4 szt aku 8800mAh. I wtedy dowiadujesz się, że nie ma czegoś takiego jak aku 26650 o pojemności 8800mAh a Twoje 4 szt po kilku bardzo krótkich użyciach wylądują w punkcie zbioru zużytych baterii. Zechcesz pewnie jednak mieć sprawną latarkę i dokupisz w końcu porządne 3 akumulatory, co będzie Cię kosztowało wraz z przesyłką jakieś 200 zł.
No OK, wydałeś 1080 zł. Nadal o 15 zł taniej niż w Polsce :)

Pozostało teraz tylko modlić się żeby latarka się nie zalała lub nie zepsuła. Bo chociaż jest gwarancja 6-miesięczna ( a propos, jeśli już chcesz kupić tą latarkę, to kup ją na AliExpresie bezpośrednio od Brinyte, cena ta sama ale gwarancja 12-miesięczna a nie 6-miesięczna, jak u tego pośrednika na ebay), to koszt dosłania latarki do naprawy, do Chin leży po Twojej stronie - jakieś 100/130 zł.
No i czas. Miesiąc do Chin, miesiąc z powrotem.

Przypominam, że wszystkie latarki HI-MAX POLSKA mają 24-miesięczną gwarancję i serwis w Polsce, który nie ma problemów z szybkim załatwianiem ewentualnych przypadków losowych.

Oczywiście powyższy scenariusz nie musi się zdarzyć. Ale może...

Hi-MAX Polska

Aktualnie posiadam baterie 26650 3.7v 8000mah Ultrafire Recharge Protection Circuit Li-ion (8800 sa w drodze) i póki co wytrzymały w wodzie prawie 3h po pełnym ładowaniu (ok 12h) przy najmocniejszej mocy świecenia. Nie wiem czy rzeczywiście ma te 8000mah ale jeśli świeci tak długo to mi wystarczy. komplet 3 z ładowarką kupiłem za 20 funtów na miejscu w uk.

Druga sprawa odnośnie Urzędu celnego. Mieszkam w UK i zamawiając mase sprzętu z CHIN nigdy nikt nie zapytał mnie o jakiekolwiek wyjaśnienia. Nie wiem jak jest w Polsce, ale z tego co się orientuję paczek wysłanych z UK (mozna to zrobic za ok 5f) nikt nie kontroluje. Z czasem oczekiwania się zgadzam, sam tyle czekałem, ale jest też możliwość zamówić z HONG KONGU i idzie tydzien (nie wiem czemu ale znajomy dostał po tygodniu).

Tak wiec koszta razem z aku i ladowarka 600zl a nie 1080. Jesli ktos patrzy na kazdy grosz to wystarczy troche poszukac.

Plusy? Cena

Plusy u Was? Jestescie na miejscu w razie czego i macie 6 miesiecy dluzsza gwarancje. U mnie w Uk nie ma takiego dystrybutora wiec dla mnie wybor oczywiscie padl na Chiny i cena bardzo zadawalajaca. Mam je dwie na kasku do Go Pro i daje swietne swiatlo za super cene. nawet pojedynczej mozna uzywac jako swiatla glownego, ale ja tam wole L4M.

Pozdrawiam
Maciej

Te_Pe 

Stopień: IANTD
Kraj:
Poland

Wysłany: 04-01-2016, 21:01   

macko128 napisał/a:
26650 3.7v 8000mah Ultrafire Recharge Protection Circuit Li-ion (8800 sa w drodze) .... Nie wiem czy rzeczywiście ma te 8000mah

kupiłeś jedno z większych g.... na rynku.

poszukaj kogoś z ładowarką modelarską/kup na u Chinczyka np. Liitokala lii500 (ok. 20$)
i zmierzysz faktyczną pojemość ogniwa.
tutaj masz test ogniw 26650

Moje Ultrafire6800 mąją realnie 1200mAh ( kupione w pakiecie, wyszło <1$ za ogniwo).

ogniwa typu protected nie są najlepszym rozwiązaniem - w przypadku spadku napięcia poniżej ustalonej wartości (przez producenta) odetną swiatło

latarki z poprawinie zaprojektowanym driverem w takim wypadku przełączją się na niższy tryb, aż do końca możliwości akumulatora

chyba lepiej zajechać akumulator na śmierć niż zostać bez światła 100m od wyjścia z jaskini......

___
/omasz

Morox25 

Stopień: mam
Kraj:
Germany

Wysłany: 05-01-2016, 15:02   

A kto nurkuje w jaskini z jedna latarka?

Dodaj do: Wypowiedź dla Wykop  Wypowiedź dla Facebook  Wypowiedź dla Wyczaj.to  Wypowiedź dla Gwar  Wypowiedź dla Delicious  Wypowiedź dla Digg  Wypowiedź dla Furl  Wypowiedź dla Google  Wypowiedź dla Magnolia  Wypowiedź dla Reddit  Wypowiedź dla Simpy  Wypowiedź dla Slashdot  Wypowiedź dla Technorati  Wypowiedź dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu