Wysłany: 28-08-2016, 16:55 Zgubiona obrączka w zalewie 30km od Krakowa pomożecie ?
Ześlizgnęła mi się obrączka podczas pływania z córeczką... około 5 metrów od brzegu na głębokości około 150cm. Prawdopodobnie wpadła między wodorosty, dno jest wyłożone płytami betonowymi. Jest mi strasznie przykro... Chętnie bym ją odzyskał... Praktycznie obszar gdzie może być to 10m2 bo doskonale pamiętam moment upadku. Potrzebny byłby sprzęt do wykrywania złota. Za znalezienie jestem w stanie zapłacić 500zł. Teren zalewu znajduje się 30km od Krakowa.
Wiek: 63 Dołączył: 29 Maj 2011 Posty: 220 Skąd: Gliwice/Jastarnia
Wysłany: 28-08-2016, 19:36
To nie jest specjalny problem.
Są na tym forum ludzie dysponujący odpowiednim sprzętem i umiejętnościami.
Zapewne odezwą się przez PW.
anarchista [Usunięty]
Wysłany: 28-08-2016, 21:08
Jagmin napisał/a:
Są na tym forum ludzie dysponujący odpowiednim sprzętem i umiejętnościami.
Zapewne odezwą się przez PW.
Kolega utopił mój zegarek w jeziorku Czarny Piec. Po zdjęciu rękawic odszukałem. Taka metoda pozostaje z nisko sprzętowych. Sprzętowe to zasysające ustrojstwa rzygające na siatki.
500,za odzyskanie obrączki mającej jak myślę, nieoceniną wartość sentymenalną to bardzo niska cena.Za te pieniądze nikt konkretny nie przyjedzie,choćby ze względu na koszty własne.
Lepiej te pieniądze zainwestuj w dobra maskę z decathlonu,wygospodaruj 1 dzień wolnego i spróbuj poszukać zguby samemu.Nawet jeśli się nie uda,być może, w tej wodzie znajdziesz coś innego,co zmieni Cię na zawsze...
Akurat liczyłem że może ktoś mieszka w pobliżu i lubi pomagać innym, dlatego taka cena. Ta obrączka jest dosyć lekka, a gdy ją kupowałem kosztowała niecałe 500zł. Więc dla mnie to a samo jak wtedy tak samo jak dziś jest to dość spora sumka. Jeśli chodzi o wartość sentymentalną to każdy wie, że obrączka ślubna to bezcenny skarb. Maska mam i spędziłem pod wodą razem z teściem łacznie ponad 10h i nie znaleźliśmy jej, zapewne albo wpadła w wodorosty albo co przestrzeni pomiędzy płytami gdzie znajduje się muł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko