Wysłany: 01-09-2017, 07:49 Skafander mokry Bare - model Nixie
Witam,
Kiedyś, gdzieś w komentarzu na FB i tutaj polecałam skafandry mokre Bare - model Nixie.
Niestety muszę zrewidować swój pogląd.
Pianka i ocieplacz kupione nowe.
Przechowywane wg wskazówek. Rozwieszone.
Zawsze płukane - nawet po nurkowaniach w słodkich wodach.
Po 25 nurkowaniach na ocieplaczu puścily szwy, zrobiła się paskudna dziura. W skafandrze zaczeło się pojawiać coraz więcej nitek... i pewnie w niedługim okresie i dziury.
Jako, że pianka kupiona nowa więc skontaktowałam się z firmą "ECN - Systemy Nurkowe" z pytaniem co mam zrobić. Przesłałam zdjęcia wadliwego produktu. Odpisano mi żebym wysłała piankę i ocieplacz do Drawska Pom. Tak też uczyniłam ye 2 albo 3 tzgodnie temu.
Okazało się, że oni porobili zdjęcia i wysłali te zdjęcia do producenta na Malte (nie mogli wysłać moich zdjęć, które zrobiłam i im wysłałam wcześniej żeby skrócić czas rozpatrzenia reklamacji?). Producent ma podjąć decyzje czy wymiana na nowa czy bedą naprawiać. Pisałam emaile co z tą pianką się dzieje. Dziś dostałam odpowiedź, że została wysłana na Malte. Ale nadal nie wiem czy będzie naprawiana czy będą wymieniać. Decyzji nadal nie ma.
Odradzam te produkty.
Jestem w środku sezonu nurkowego i ostałam się bez pianki.
Pianka z ocieplaczem nie przetrwały 25 nurkowań.
Brak serwisu w Polsce co wiąże się z tym, że będę pewnie czekać jedzcze z minimum 2-3 tygodnie na jakikolwiek odzew. A sezon się zbliża ku końcowi. Ucieka mi najlepszy czas nurkowania.
Brak do chwili obecnej decyzji - czy wymieniają czy będą naprawiać.
Brak informacji ile to jeszcze potrwa
Reklamował ktoś może z Was cos w Bare? Ile to trwało?
Przykrosci. Niemniej jakbys napisala kwit na niegodnosc towaru z umowa czy tam na rekojmie to masz ochrone wynikajaca przepisow UE a nie gwarancyjna - a wtedy jest AFAIR 2 tygodnie na ustosunkowanie sie sprzedajacego do pisma (uznanie lub nie wady), a w razie braku odpowiedzi masz prawo do zwrotu kasy.
No to faktycznie, jeżeli tak wygląda procedura reklamacyjna Bare w PL to tylko usiąść i płakać.
Co do jakości to może po prostu trafiłaś pechowo taki egzemplarz? Nie wiem. Ja posiadam od około 6 lat piankę z serii SPORT, 7+7mm. Overal ma ok 70 nurkowań, docieplacz ok 20, nie mogę narzekać, choć nigdy specjalnie na nie nie chuchałem to w dalszym ciągu wyglądają idealnie. Jedynie na ramionach od czasu do czasu podnoszą się nitki na szwach, ale to od uprzęży. Szybka interwencja w postaci przytopienia nitek zapalniczką i problem znika i nic dalej się nie pruje.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko