FORUM-NURAS
Froum dla nurkujących i nie tylko ...

TECHNIKA NURKOWANIA I SPRZĘT - Spotkanie na temat sprzetu - tylko dla kobiet :)

Victoria - 02-12-2004, 16:31
Temat postu: Spotkanie na temat sprzetu - tylko dla kobiet :)
Podczas dyskusji na temat konfiguracji http://forum.jds.pl/viewtopic.php?t=4934
powstal pomysl spotkania na temat sprzetu specjalnie dla kobiet. Dowiemy sie, co sie jak nazywa i dlaczego wychodzi wlasnie z tego miejsca oraz co zrobic jak sprzet na nas syczy :)

Zajecia beda prowadzone w jezyku dla nas zrozumialym (o to srebrne sie nazywa tak i tak i nalezy to wteknac w te dziurke, ktora sie nazywa tak i tak)...

Uwaga - panow zapraszamy do pomocy w przyniesieniu sprzetu, a potem czule zegnamy :)

Termin: styczen - luty (w zaleznosci od terminu pobytu DiW w Polsce - beda na urlopie)
Prowadzacy: Dorota i Wojtek
Czas trwania: 1 dzien
Miejsce: zaciszne mieszkanko w Warszawie
Koszt: Schabowe, kapusta, sledzie... wszystko co polskie i za czym DiW tesknia :)
Ilosc osob: maksymalnie 4 osoby jednorazowo
Zapisy: Zgloszenie w temacie + do mnie na maila vic@victoriatravel.pl

Wymagania: przytaszczenie calego sprzetu (lacznie ze skafandrem i innymi gratami) - osoby bez sprzetu nie biora niestety tym razem udziału...

Kobietki, to cos tylko dla nas, zapraszam :)

Dorota i Wojtek - 02-12-2004, 17:00
Temat postu: Re: Spotkanie na temat sprzetu - tylko dla kobiet :)
Victoria napisał/a:
kapusta, sledzie...

eee... Viki? chcesz nas załatwić na amen zdaje się... ;-) ?

:wave:

PS.
zapomniałaś o piersiach... ;-)

Mania - 02-12-2004, 17:00

Jestem za, oferuje nawet moje mieszkanko - Atos dostanie namordnik.... :mrgreen:
Mania

NurDar - 02-12-2004, 17:05
Victoria napisał/a:

Uwaga - panow zapraszamy do pomocy w przyniesieniu sprzetu, a potem czule zegnamy :)

Kobietki, to cos tylko dla nas, zapraszam :)

Oooo... wypraszam sobie :angryfire: ! Przeciez Kopernik tez byla kobieta!
Wiec NurDar pomimo braku piersi (och ta kaprysna natura) takze chcialby uczestniczyc w spotkaniu!

MonikaS - 03-12-2004, 00:05

... odslona numer dwa :-D

biorąc pod uwagę, ze, jak to mają w zwyczaju, DiW mowia "podzcie dzieci ja was uczyc kaze" (parafrazując nieudolnie :cool: ) istnieje mozliwość absolutnie technicznego przeszkolenia niewiast chetnych w otoczeniu gor niskopiennych zwanych Beskidami...

Zatem niniejszym zapraszam, w terminie do uzgodnienia z Dorota i Wojtkiem, na szkolenie sprzętowe w Bielsku-Bialej.

Warunki wstępne: podane przez Viki

Sprawy techniczne typu: "a co bede jesc i gdzie spac" biore na siebie.

Zatem proszę się zglaszać ...
pozdrawiam
Monika

Mania - 03-12-2004, 10:28

Monika - zaproszenie ciekawe, ale jednak wydaje mi sie, ze duzo rozsadniej jest zrobic to w stolicy - tutaj tez jest wiecej nurkujacych kobitek (i uzytkowniczek FN) niz u Ciebie....
Tak wiec przyjezdzaj do nas!!!!!
Mania

MonikaS - 03-12-2004, 10:51

Droga Maniu,

to zaproszenie jest "oprócz warszawskiego" a nie "zamiast warszawskiego" :-D

DiW robią sobie taki objazd techniczny dla niewiast, a że śląska ziemia te "egipskie nury" na świat wydała wiec pewnie czuja potrzebe zawitania w te strony ... ale o to już DiW musisz pytac ;-)

biorąc zaś pod uwage bliskość Jaworzna czy Zakrzówka - nurkiń sie troszkę pewnie znajdze w okolicy :cool:
pozdrawiam
Monika

Mania - 03-12-2004, 10:57

A to przepraszam - zrozumialam "zamiast", a nie "obok" :mrgreen:
No bo rano jest......
I szaro, jesienno - zimowy dol psychiczny nadchodzi wielkimi krokami.
Mania

jtrembowelski - 03-12-2004, 15:02

Mania napisał/a:
Jestem za, oferuje nawet moje mieszkanko - Atos dostanie namordnik.... :mrgreen:
Mania

Heja

Rozumiem Mania, ze nie jesteś zadowolona z konsultacji których Ci udzielam w zakresie konfiguracji sprzętu, przekręcania automatów i wężyków i chcesz wskoczyć o poziom wyżej..... OK.....

:evil: :evil: :angryfire: :angryfire: :sad: :sad:

;) ;) ;)

Pozdrawiam

Mania - 03-12-2004, 15:23

Jaco
Twoje konsultacje, o czym wielokrotnie pisalam (PRZECZYTAJ WATEK KONFIGURACJA), sa naprawde OK. W dodatku chwale Cie na kazdym kroku, a Ty tak?????
Wczoraj Jacek porzadnie uczyl mnie budowy automatu w srodku. Nawet cos niecos zrozumialam. Ale to pewnie dlatego, ze on choc nie kobieta to humanista :22:
pozdro
Mania

jtrembowelski - 03-12-2004, 15:28

Mania napisał/a:
Ale to pewnie dlatego, ze on choc nie kobieta to humanista :22:
pozdro
Mania

no... jeszcze mnie wyślij na warsztaty tylko dla kobiet....

Nadciągam do Ciebie podyskutować w 4 oczy.... :asthanos:

:) :) :)

Pozdrawiam

Mania - 03-12-2004, 16:42

jtrembowelski napisał/a:

Jestes mile widziany, zawsze mozesz sie czegos od kobiet i o kobietach nauczyc :P

jtrembowelski napisał/a:

:blue2: Juz sie boje......
I tak wiesz, ze Tobie wolno na wszystko.
:mrgreen:
Mania

jtrembowelski - 03-12-2004, 17:04

Mania napisał/a:
jtrembowelski napisał/a:

Jestes mile widziany, zawsze mozesz sie czegos od kobiet i o kobietach nauczyc :P

jtrembowelski napisał/a:

:blue2: Juz sie boje......
I tak wiesz, ze Tobie wolno na wszystko.
:mrgreen:
Mania

A nie miałyście się na tych warsztatach uczyć o technicznych sprawach i automatach? to może i ja bym sie czegos nauczył??:)

O kobietach to mnie Agata naucza :bicz: i tyle mi wystarcza :oblok:

Mam dla Ciebie kilka płytek DVD z filmami Sławka Paćki (od Sławka Paćki) to możesz je rozdac uczestnikom spotkania. :) :angel:

Do zobaczenia

Mania - 03-12-2004, 17:20

jtrembowelski napisał/a:
Mam dla Ciebie kilka płytek DVD z filmami Sławka Paćki (od Sławka Paćki) to możesz je rozdac uczestnikom spotkania. :) :angel:

Do zobaczenia

Hurra!!!!! Kochany jestes!!!! Mysle, ze te z nas, ktore sie nie zalapaly na gazete z plytka beda Ci wdzieczne do konca zycia - ja przynajmniej na pewno.

DZIEKI
Mania

jtrembowelski - 03-12-2004, 17:24

Mania napisał/a:
jtrembowelski napisał/a:

Do zobaczenia

Hurra!!!!! Kochany jestes!!!! Mysle, ze te z nas, ktore sie nie zalapaly na gazete z plytka beda Ci wdzieczne do konca zycia - ja przynajmniej na pewno.

DZIEKI
Mania

To Sławek Packo jest darczyńcą a ja je tylko przekazuję :)

To co Mania koniec z prywatnymi rozgrywkami? Kiedy jest spotkanie??

Do zobaczenia!!

Mania - 03-12-2004, 17:27

A to byly jakies rozgrywki? Kurcze....nawet nie zauwazylam, ze startuje w zawodach :mrgreen:
Poprzekomarzac sie zawsze mozna, prawda?
A kiedy spotkanie nie wiem - Viktoria jest organizatorka.

Slawek - WIELKIE DZIEKI ZA PLYTKI!!!!!!!!!!!!!!
Jacku- wielkie dzieki za pomyslenie o tym!!!!!!
Mania
PS. jednak swiat bez facetow bylby zdecydowane nudny!!!!!

Przemek - 03-12-2004, 18:12

Kurcze nie wiecie gdzie robią tanie operacje zmieniające płeć????? ;-)
maniu nie dałoby rady odpialicjednej płytki???? plizzzzzzzzzzzzzzz :-)
byłbym ci bardzo bardzo wdzięczny;]

kjar - 03-12-2004, 18:25

Przemek napisał/a:
Kurcze nie wiecie gdzie robią tanie operacje zmieniające płeć?????

Zdarza się to czasami przy przebudowie FN :22: :22: :22:
http://forum.jds.pl/viewtopic.php?t=4522
I do tego za darmo !!! :22:

Andrzej Kosko - 03-12-2004, 19:55

Cytat:
- panow zapraszamy do pomocy w przyniesieniu sprzetu, a potem czule zegnamy

Panowie,tu schizą jakowąś pachnie-trza nam,biedaczkom,uważać !

Edi - 04-12-2004, 19:04
Victoria napisał/a:

Zajecia beda prowadzone w jezyku dla nas zrozumialym (o to srebrne sie nazywa tak i tak i nalezy to wteknac w te dziurke, ktora sie nazywa tak i tak)...

Viki możesz mnie spokojnie zapisać na takie spotkanie :cool: ;-)
Edi

Marek Macner - 04-12-2004, 22:19

MonikaS napisał/a:
... odslona numer dwa :-D

biorąc pod uwagę, ze, jak to mają w zwyczaju, DiW mowia "podzcie dzieci ja was uczyc kaze" (parafrazując nieudolnie :cool: ) istnieje mozliwość absolutnie technicznego przeszkolenia niewiast chetnych w otoczeniu gor niskopiennych zwanych Beskidami...

Zatem niniejszym zapraszam, w terminie do uzgodnienia z Dorota i Wojtkiem, na szkolenie sprzętowe w Bielsku-Bialej.

Warunki wstępne: podane przez Viki

Sprawy techniczne typu: "a co bede jesc i gdzie spac" biore na siebie.

Zatem proszę się zglaszać ...
pozdrawiam
Monika

Jeśli potrzebna pomoc sprzętowa i inna w Bielsku - to służę, w końcu jestem tu w domu...

Miłosz - 05-12-2004, 10:28

A my se zrobimy takie spotkanie o nurkowaniu dla mężczyzn! A co! O przyjemnościach nurkowania bez kobiet! I technicznych aspektach tego faktu rzecz jasna. I... i... tak se będziemy tam siedzieć... popatrzymy na siebie... pogwiżdżemy... i rozejdziemy się do domów... cholera.

Pozdro,
Nishi

Sandii - 05-12-2004, 15:20

Cytat:
nurkowaniu dla mężczyzn

jeśli dodamy piwko to czemu mielibyśmy nie mieć tematów do rozmów ;)
Sandii

MonikaS - 05-12-2004, 19:07

Marek powiedział:

Cytat:
Jeśli potrzebna pomoc sprzętowa i inna w Bielsku - to służę, w końcu jestem tu w domu...

:-D dziękuję ślicznie w imieniu swoim, DiW i wszystkich przyszłych zainteresowanych - pomoc przyda sie na pewno - jeśli pozwolisz zgloszę się z z prośbami wszelkimi jak główni sprawcy zamieszania zdradzą więcej szczegółów na temat terminu i ewentualnych potrzeb :cool:

a Nishi dokonal przemysleń ;-) :

Cytat:
i... tak se będziemy tam siedzieć... popatrzymy na siebie... pogwiżdżemy... i rozejdziemy się do domów... cholera.
[/quote]

a może tak pojdziemy wszyscy :angel2: ... pięknie wyedukowani... zanurkować :)

pozdrawiam serdecznie
Monika

Victoria - 05-12-2004, 19:13

Jacku, a udowodnisz nam, ze jestes kobieta?
Monika, dzieki za zaproszenie i propozycje, przedyskutujemy ja jeszcze jak bedzie lista uczestnikow, ok?
Marek, dzieki za propozycje. Napewno bedziemy potrzebowaly pomocy przy noszeniu sprzetu :)
Panie, odwagi :)

Marek Macner - 05-12-2004, 22:29

Victoria napisał/a:
. Napewno bedziemy potrzebowaly pomocy przy noszeniu sprzetu :)

Wreszcie do czegoś się przydam... :-D :roll:

Karolina - 05-12-2004, 23:49

Marek Macner napisał/a:

Wreszcie do czegoś się przydam... :-D :roll:

Pomoc wypróbowana i godna polecenia. :-D
Tak przy noszeniu sprzętu jak i przy tłumaczeniu techniki na babski punkt widzenia.

Pozdrawiam
Karolina

Victoria - 20-01-2005, 19:29

Hejka,

Czas nadszedl, aby uscislic termin spotkania. Spotkania odbeda sie miedzy 25 lutego a 5 marca. Dokladne daty oraz miejsce bedzie podane w terminie pozniejszym. W Warszawie prawdopodobnie odbeda sie dwa jednodniowe spotkania, w Bielsko - Bialej jedno spotkanie.
Jest sporo zapytan od kobiet, ale w spotkaniu wezma udzial tylko te najodwazniejsze, ktore potwierdza swoja obecnosc :)
Prosze o wpisywanie sie na liste oraz wyslanie do mnie na priv lub maila (vic@victoriatravel.pl) imienia i nazwiska, maila oraz nr telefonu.

Warszawa:
1. Victoria
2. Mania
3. Edi
4. Dorota
5. Ewa
6. Katarzyna
7. Miłka
8. Samanta

Lista rezerwowa w Warszawie:
1.
2.

Bielsko - Biala
1. MonikaS
2. Beata
3.
4.

bann - 22-01-2005, 11:23

Cytat:
powstal pomysl spotkania na temat sprzetu specjalnie dla kobiet. Dowiemy sie, co sie jak nazywa i dlaczego wychodzi wlasnie z tego miejsca oraz co zrobic jak sprzet na nas syczy

Uwaga - panow zapraszamy do pomocy w przyniesieniu sprzetu, a potem czule zegnamy

kurde gdzie moje sztuczne piersi? gdzies je tu mialem, w szafie...
moge nawet zgolic brode.... :P