No właśnie - największy problem to chyba z wynajęciem całego basenu jest... Tutaj u mnie w Józefowie pod W-wą wynajęcie jednego toru kosztuje 100zł za godzinę. Torów jest 5 - więc cały basen 500. Choć z drugiej strony - na 12 osób to nie są jakieś wielkie pieniądze. Tylko grać by trzeba było w poprzek pewnie a nie wzdłuż (bo z jednej strony jest 150cm więc lipa).
Tak sie zastanawiam czemu musi być do tego specjalna rekawica? Czy zwykła neoprenowa nie wystarczy? Jakuza zrobiłes juz swoją? Jak temat z drużyną? Bo w sumie miałem już dawno pójśc na basen w celach kondycyjno-odchudzających
Neopren może nie wystarczająco tłumić uderzenia, tak mi się wydaje. Poza tym ma pływalność dodatnią. Nie wiem jak silikon Rękawicy jeszcze nie robiłem. Pewnie w poniedziałek spróbuję. Najpierw muszę nabyć drogą kupna rękawiczkę ogrodową i silikon
Jak mi się nie uda ładnie jej wykonać, to pewnie na początek neoprenowa będzie musiała wystarczyć, bo te prawdziwe do UWH kosztują dość dużo i nie wiem czy jest sens kupować tylko po to by spróbować gry - choć po filmiku wnioskuję, że mi się spodoba - pytanie tylko czy kondycyjnie dam radę
Najpierw muszę nabyć drogą kupna rękawiczkę ogrodową i silikon
Wywnioskowałem z tekstu ze bierzesz normalną rekawicę i pokrywasz ją silikonem ale jakim? Sanitarnym,szklarskim....?A kijek jakiś specjalny widzę czy pozostaniesz przy kawałku patyka?
Ostatnio zmieniony przez OLO Wawa 30-10-2011, 10:16, w całości zmieniany 1 raz
Najtańszy silikon, ale silikon, nie lateks silikonowany. Ja chcę kupić czarny lub czerwony, ale dobór koloru zależy od Ciebie. Ogólnie zasada jest taka, żeby rękawica i kijek różniły się kolorem - rękawica biała = kijek czarny, lub odwrotnie. Oczywiście rękawica może być np. czerwona - wtedy kijek może być biały lub czarny
Chłopaki z Trytona na początku zamówili kijki u stolarza. Ja myślę, żeby zakupić trzonek od siekiery (30cm musi mieć) i odpowiednio go ukształtować. Mam linki do pdf z rysunkami i wskazówkami jakie musi mieć wycięcia i ukształtowania. Najgorzej z tym krążkiem - musi mieć 1,2kg i 8cm średnicy i trzeba go albo kupić, albo zrobić z metalu i oddać do pokrycia gumą.
Gdyby zadbać o dobrą prasę, to możnaby było otworzyć klub hokeja podwodnego przy jakimś basenie i nawet sponsorów znaleźć 2,5mm pianeczki z jego logiem, jednokolorowe maski i piekne różowe płetwy dla każdego :D
klon napisał/a:
Gro_1984 napisał/a:
Bardzo chętnie.
no to na razie byłoby nas troje:
1. Gro_1984
2. moja Monia
3. klon
jakby się uzbierała chętna ekipa to możnaby jakiegoś basenu poszukać
z pozoru wyglądało na bardziej "radosną działalność" a tu się coraz ciekawiej robi
widzę, że tu się już jakieś derby marzą, a my jeszcze nawet zespołów nie mamy
no ale u Was dopisali przynajmniej działacze i władze klubu
heheh, nikt nie mówił, że będzie lekko, ale jak już się uda to będziemy mieli masę zabawy, dobry trening i duuużo satysfakcji
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 01-11-2011, 11:05
Jakuza napisał/a:
. Najgorzej z tym krążkiem - musi mieć 1,2kg i 8cm średnicy i trzeba go albo kupić, albo zrobić z metalu i oddać do pokrycia gumą.
Że się tak wtrącę, jako nie zależny komentator i klubowych znawca realiów A u Włodka pytaliście? Od wycinania, rzeźbienia, pokrywania i odlewania nie ma w Polszcze i Unii lepszego... O ile tylko ma czas
Wiek: 56 Dołączył: 20 Paź 2004 Posty: 2801 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-11-2011, 11:57
Włodek, zrobisz krążki?
Najlepiej takie wyczesane, z zagłębieniem, z obłą krawędzią aby zminimalizować możliwość toczenia się (powinien się szybko wywracać na płasko), z wypukłymi (pomijając zagłębienie) powierzchniami "pierścieniowymi" aby lepiej latał...
poniżej jeden z najlepszych wzorów:
A tu wymiary zewnętrzne:
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 01-11-2011, 19:40
Cytat:
Włodek, zrobisz krążki?
Problem stanowi pokrycie Najlepsza i jedyna jest guma lub materiał gumopodobny np taki jak używa się do rolek tocznych.
A czy nie może być zwykły krążek hokejowy? Bo jego doważyć ołowiem już nie stanowi żadnego problemu. To samo dotyczy oponek kółek tocznych z diving shop Castorama. Przy okazji przyjrzę się tematowi. Znaczy czy są oponki gumowe o odpowiednich wymiarach. Reszta chyba nie stanowi istotnego problemu.
Włodek może niedługo uruchomi produkcje krazków na skalę swiatowa
Włodek K [Usunięty]
Wysłany: 02-11-2011, 18:38
OLO Wawa napisał/a:
Włodek może niedługo uruchomi produkcje krazków na skalę swiatowa
Nie mam takiego zamiaru bo nie wierzę w sensowny rynek na te krążki. Poza tym są wielcy producenci mogący takie krążki wyprodukować na skalę masową.
Ale dzisiaj zmierzyłem kółka które mam I niestety są zbyt małe 75 mm x 25 mm Być może rozmiar większe będą pasowały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko