Wysłany: 02-09-2004, 22:17 Halcyon Pioneer 36 lb jak taniej?
Pod dogłębnej lekturze postów lobstera i przetestowaniu sprzętu, zakochałem się w Pioneer 36 Halcyona. Czy można cały zestaw kupić gdzieś taniej? W TechPod kosztuje 2450 ale to strasznie drogo nawet jak na miłość . Nie zależy mi na oryginalnej płycie i uprzęży. Proszę o pomoc.
witam,
oczywiscie ze mozna. polecam Stany albo Czechy - ostatnio sie tym interesowalem ale niestety pod reka nie mam linkow (sprobuje cos jutro podrzucic). z tego co pamietam to w Czechach mieli takie ceny jak za oceanem (u oficjalnych dystrybutorow). mozna zaoszczedzic kilkaset złotych, nie wiem natomiast jak wyglada sprawa z gwarancją (czy przepisy unijne coś zmieniają?).
Ceny jakie tam są to przedział 359-369 eur za sam worek. U nas mozna kupic za 1400 pln wiec nie widze powodu, żeby kupować za granicą i jeszcze drożej.
pzdr
Czarek
MTBiker [Usunięty]
Wysłany: 03-09-2004, 18:56
Witam
W TP mozesz przeciez kupic worek a plyte i uprzaz wyplesc samemu ([Reklama]plyte mozesz kupic np u pana Stefana w scubaservice)
Czasem mozna znalezc taki worek na www.ebay.com ale trzeba sie uzbroic w cierpliowsc i przy licytacjach pamietac o kosztach przesylki ....
Wysłany: 05-09-2004, 20:21 Re: Halcyon Pioneer 36 lb jak taniej?
Marcin R napisał/a:
Pod dogłębnej lekturze postów lobstera i przetestowaniu sprzętu, zakochałem się w Pioneer 36 Halcyona. Czy można cały zestaw kupić gdzieś taniej? W TechPod kosztuje 2450 ale to strasznie drogo nawet jak na miłość . Nie zależy mi na oryginalnej płycie i uprzęży. Proszę o pomoc.
Hej Marcin,
Jeżeli chcesz mam do sprzedania Pioneera 36 za 1.300 PLN (prawie nowy)
i dwa pasy Halcyona do mocowania butli za 200 pln.
Stopień: Aowd + deep i suchi
Wiek: 48 Dołączył: 31 Mar 2003 Posty: 356 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 27-01-2005, 19:45
Kupiłem dziś cały komplet za 1700 zł. W Polsce wyczaiłem na allegro troszkę się potargowałem i teraz w nim siedzę przed kompem Pomimo spadku dolara i to drastycznego ceny w TP nadal bez zmian 2450 zł hehe. Najbliżej szukajcie w Czechach sklep
Wysłany: 28-01-2005, 16:58
Cytat:
Kupiłem dziś cały komplet za 1700 zł. W Polsce wyczaiłem na allegro troszkę się potargowałem i teraz w nim siedzę przed kompem Pomimo spadku dolara i to drastycznego ceny w TP nadal bez zmian 2450 zł hehe
Nieaktualne. Teraz w TP Pioneer System to teraz 1680zł a samo skrzydło 992zł. Reszta cen na www.technikapodwodna.pl
Wysłany: 28-01-2005, 19:22
Oto jak ja "złożyłem" swój zestaw:
- 4m taśmy - 4x8=32zł (CN Pijawka)
- Klamra - 17zł (CN Pijawka)
- Pasy do butli (metalowe) - 2x55=110zł (Piórewicz)
- Płyta combo - 245zł (Stychno)
- Kilka D-ringów za stoperami i karabińczyków - około 60zł (Scuba Service)
- Worek Halcyon Pioneer - 1155zł (DIRożek - kurcze Panie Sławku najwyższy czas ale czemu tydzień po tym jak ja zamówiłem drożej... )
Wyszło troche ponad 1650zł - na siłę można taniej...
Wysłany: 28-01-2005, 23:49
To pierwsze (link) - możesz napisać coś więcej , własne przemyślenia ?
Przez dwa ostatnie sezony testowałem trzy systemy i wszystkie sprzedałem - może wreszcie trafię na coś co mi odpowiada - po za " szmaciakiem" SS?
Nie mam na myśli parametrów technicznych tylko własne obserwacje i przemyślenia , może być na PW.
I jeśli to możliwe , kilka zdjęć z profilu w lepszej rozdzielczości ?
Od końca - na targi wpadne - jeszcze nie wiem w który dzień.
Co do własnych przemyśleń: jeszcze w tym nie pływałem. Mam je dostać niebawem. Ogólnie jest to "klon" znanej firmy "H...". Właściwszym niż "klon" byłoby określenie "kopia". Wg ludzi , którzy mieli je w rękach - kopia przewyższająca oryginał materiałowo, jakościowo, itp.
Co to w praktyce będzie - zobaczymy za jakieś 2-3 tygodnie.
Adam Frajtak [Usunięty]
Wysłany: 29-01-2005, 11:09 H Pionner
No no Marku wyglada ciekawie no i ta cena!!!!!!
drak [Usunięty]
Wysłany: 29-01-2005, 14:12
Marcin H. napisał/a:
Oto jak ja "złożyłem" swój zestaw:
- Pasy do butli (metalowe) - 2x55=110zł (Piórewicz)
Pozdrawiam
Przyznam ze poczatkowo myslalem, ze jak kupuje worek Pioneer to dostaje go z pasami. Zamowilem juz worek, ale w takim razie nie bede mial pasów. Mozesz podac dokladniejszy namiar gdzie kupic tanio pasy ? W tecchnice podwodnej chyba chca ponad 100zl za jeden.
Vicio
Wysłany: 09-02-2005, 11:53
Cytat:
Najbliżej szukajcie w Czechach sklep
(tu adres sklepu w Czechach)
Czy ktos w nim juz kupowal cos przez net?
Jak jest z platnosciami? Chca tak jak w deepstop.de przelew czy akceptuja karty?
Bo oprocz tanich skrzydel inne rzeczy, zwlaszcza lampy maja tez w duzo bardziej konkurencyjnych cenach niz TP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko