Wysłany: 17-07-2014, 22:31 Sardynki 2014 - podsumowanie pracy
W tym sezonie miałem okazję pracować przez cały miesiąc dla dużego operatora nurkowego podczas dorocznej migracji sardynek na dzikim wybrzeżu w RPA. Moja praca oprócz obowiązków przewodnika i opiekuna grup rosyjskich, skupiała się głównie na tworzeniu filmów przygodowych z całego pobytu dla każdej grupy nurków osobno, co sprowadziło się do około 15 różnych filmów dla około 90 nurków, każdy o długości ok. 15-20 minut, które były wypalane na miejscu na płytach DVD. Poniżej przedstawiam szybkie podsumowanie z lepszymi ujęciami, bez koloryzowania i przesadzania, dokładnie tak jak to wygląda, łącznie ze średnią widocznością .
Wysłany: 19-07-2014, 21:28 Re: Sardynki 2014 - podsumowanie pracy
jackdiver napisał/a:
Bart Lukasik napisał/a:
Moja praca oprócz obowiązków przewodnika i opiekuna grup rosyjskich
A innych grup tam nie ma ? Ja to bym ruskich nie obsługiwał. To przecież bandyci
Pozdrawiam Jacek
aj tam stereotyp jak sie patrzy, wrecz przeciwnie to calkowicie na poziomie ludzie. ja mialem same pozytywyne doswiadczenia. oczywiscie sa inne grupy, ale ze nikt po rusku nie gada poza mna to przypadli mi rosjanie, z reszta ja bylem tam zeby filmowac, opowiadanie o RPA, sardynkach, wielorybach i tym jak sie zachowywac w wodzie zeby cie rekiny nie poskubaly to byly nadgodziny
Wiek: 63 Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 2478 Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 19-07-2014, 21:41
Bart Lukasik napisał/a:
aj tam stereotyp jak sie patrzy, wrecz przeciwnie to calkowicie na poziomie ludzie.
Ta... pokazali ostatnio kilka razy ten "poziom"
I żeby nie było , że tak sobie gadam . Mieszkałem tam prawie dwa lata , żyłem wśród nich , współpracowałem z nimi bo tak trzeba było . Poznałem ich na co dzień "u siebie" , nie na wyjazdach .
I teraz ostatnio coraz bardziej wyłazi z nich "swołocz " , którą już wtedy obserwowałem .
Ale to nie temat o tym , sardynki nic o tym nie wiedzą
Fajny film, krótko i treściwie , bez zanudzania .
A polskich grup tam nie było ?, jakoś nikt się nie chwali. Polscy nurkowie przy ruskach to bidule.
Ruski mają forsę i jeżdżą nurkować po całym świecie. I trzeba na tym zarabiać.
Super film.
mam pytanie : nurkowanie z wielorybami i podpływanie łodzią to chyba niezbyt bezpieczne ?, jak widać na filmie lubią sobie poskakać i co wtedy ?
ale tylko kilka z tej calej masy ma non stop dostep radiowy do latajacej przez caly dzien nad oceanem motolotni, ktorej pilot ma chyba najpiekniejszy widok z wlasnego "biura" i przy okazji jest baaaaaardzo przydatny
kdyle napisał/a:
rozmawiałem z kilkoma grupami, które przeznaczyły na migrację tydzień pobytu w rpa i również nie było się czym chwalić
cierpliwosc poplaca, nie byl to najlepszy rok, niemniej jednak ja mialem calkiem fajne doswiadczenia. 5 dni moglo sie niewiele dziac ale jak cie 6stego Ocean zaskoczyl to warto bylo .
cierpliwosc poplaca, nie byl to najlepszy rok, niemniej jednak ja mialem calkiem fajne doswiadczenia. 5 dni moglo sie niewiele dziac ale jak cie 6stego Ocean zaskoczyl to warto bylo .
olać cierpliwość na protea banks miałem nurka gdzie było ok. 200 rekinów, delfiny, humbak, olbrzymia płaszczka i żółwie - wszystko w ciągu godziny
olać cierpliwość na protea banks miałem nurka gdzie było ok. 200 rekinów, delfiny, humbak, olbrzymia płaszczka i żółwie - wszystko w ciągu godziny
piękna miejscówka
Super! Afryka to nie tylko Sardynki, dobry wybor zeby nie jechac tylko na sama migracje, bo to pol swiata, a nigdy nie wiadomo czy dopisze, a rekiny zawsze beda mniej lub wiecej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko