W Chorwacji wziąłem "na warsztat" barrel jellyfish:
Zawsze chciałem je sfilmować, ale nigdy wcześniej nie miałem czym. Ujęcia powstały na Morzu Adriatyckim na wschód od wyspy Losinj, na wysokości wysepek Veli i Mali Osir. Zwróćcie uwagę na małe, srebrzystobiałe rybki mieszkające na meduzie i żyjące z nią w symbiozie. Filmowane w toni podczas nurkowania free daleko od brzegów kamerką midland xtc280.
Ostatnio zmieniony przez bruner 22-07-2015, 16:52, w całości zmieniany 1 raz
Prawda jest taka, że ja przestałem podróżować poza Polskę jakieś 6 - 7 lat temu. Wtedy ograniczyłem się aż do teraz tylko i wyłącznie do terenu Polski. Zrealizowałem w tym czasie tutaj to co sobie zaplanowałem i teraz powoli zaczynam wracać również do nurkowań i polowań poza Polską zaczynając od miejsc gdzie robiłem to dawniej. Np. mój po bodaj 6 latach przerwy pobyt w tym roku w Egipcie był w sumie już moim jedenastym. Zawsze nurkowałem tylko na wstrzymanym oddechu, ale w czasach gdy podróżowałem dawniej nie myślałem jeszcze o kamerze.
Kolega właśnie koło Istrii spotkał w wodzie meduzę o długości metra i średnicy ok 50cm. Kawał bestii
Wkleiłbym filmik tudzież zdjęcie, ale nie za bardzo kumam rządzące tymi sprawami reguły na tym forum.
Ostatnio zmieniony przez Turlogh 23-07-2015, 15:01, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko