Rozglądam sie za komputerem nurkowym z możliwością przełączania gazów pod wodą. Poza Nitek He , VR3 i Vytec'iem nic specjalnego nie znalazłem.
Zaciekawił mnie NiTek Duo Dive Rite'a,(głównie z powodu stosunku możliwości do ceny)przeczytałem manual ze strony producenta i to co napisał sprzedawca polski Scuba Service.
I teraz pytanie
- czy ktoś cos takiego używa lub używał i co o tym sądzi, najbardziej interesuje mnie komunikacja z komputerem bo w manualu producent był w tej sprawie bardzo wstrzemięźliwy.
podaylam jeszcze kilka innych propozycji
http://www.vr3.co.uk/ nie znane dla mnie ale chwalone przynajmniej w Albionie (ciekawe czemu?) oferuje je tez ScubaService
http://www.divecochran.com/computers/index.html dodatkowo produkowali model Nemesis, przez co na wtornym rynku powiniem miec lepsza cene, wszystkie z mozliwoscia programowania, ale o tym na stronie producenta
a jak chodzi o DR to istnieje juz nie produkowany model NiTek3 budowa jak NiTek He nie zegarek Duo, ale jak wskazuje nazwa na 3 gazy, i ponownie klania sie rynek wtorny polecam!!!
napisz jak cos jeszcze cie w tej materii interesuje.
lub rynek wtorny ale to PW
D9 - rewelacja (choć tylko 3 gazy, albo aż ), ale za ta kasę mozna mieć już VR3 (10 gazów , tylko kiedy to wykożystać ) i to full wypas, wiec wart się zastanowić.
Jak jesteś zwolennikiem RBGM-a - to masz jeszcze (a właściwie jeśli chodzi o komputery z przełączanymi gazami - jedynie) HS Explorer.
Dane na http://www.oxycheq.com/HS_Explorer.html
:-D
a teraz troszke oliwy do ognia dla rozgrzania atmosfery
proponuje Uwatec,a-Digital
nie ma zadnych gazów !!
ale w zupełniości wystarcz
no i cena !!!!
pozdrówka Kazik
problem polega na tym, że nie widze tej oliwy
bo żeczywiście wystarcza
powiem więcej, po co uwatec skoro są tej samej jakości i TAŃSZE!!!
Dzięki wszystm za podpowedzi i te na temat i pozostałe.
Poszedłem za radą Stefana-stefana, i zacząłem przegladać rynek wtórny, pominąłem polskie Allegro bo tam ceny są z sufitu. ( polecam przegladanie cen komputerów nurkowych na allegro wszystkim którzy maja chandre można peknąć ze śmiechu), zainteresowałem się eBay'em, no i rzeczywiście jest w czym wybierać. Ustaliłem sobie pewien klucz poszukiwań związany z moimi potrzebami nurkowymi(długie, trudne nurkowania techniczne), brałem pod uwagę rodzaj algorytmu, oczywiście cenę.
Okazało się (była to druga połowa listopada), że trafiłem na "wysyp komputerów" naprawdę było w czym wybierać. Ostatecznie zdecydowałem sie na VR3 od gościa z Irlandii, bo był nowy i nie uzywany, bo z Unii czyli bez cła, bo typ C4 no i cena (z kosztami transportu 20$) 950$.
Komputer mam już w domu czyli po problemie
Pozdrawiam wszystkich
genghiskhan [Usunięty]
Wysłany: 22-01-2005, 12:51
Vr3 to brzmi nieźle, cena zreszta również
A tak pozaty to ktos moze powiedziec który lepeij wybrać komp bo juz zadalem takie jedno pytanie " co jest lepsze suunto "Vyper" czy DiveRite "NiTek Duo" ???
Ale wg. mnie to za ta cene + przelacznie na deco mix 21-99%O2 jerst najlepsza opcją np. na Hermanice czy inne podobne bajorka jest NiTek
A tak pozatym to ktoś coś słyszał o prawie identycznym modelu APEXa ??? Jaka jest cena,opcje, i jaki dystrybutor ??? Bo w cenniku Techniki-podwodnej nic nie pisze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko