Wysłany: 04-03-2010, 15:24 Połączenie systemów jaskiń Marble Arch - Cascades
Explorował i nurkował Artur Kozłowski.
Video : Artur Kozłowski ( GO PRO HD )
Waldek Furmaniak ( JVC GZ HD 7 )
Edycja :Waldek Furmaniak Avid Liquid 7,2 Pro
Video miało swoją premeirą na IV Festiwalu Miejsc i Podróżników Włóczykij 2010 w trakcie festiwalowej prezentacji Artura Kozłowskiego.
Fragment zapowiedzi prezentacji :
Gdy w lutym 2006 roku lądowałem w Dublinie miałem na swoim koncie trzynaście nurkowań w ciepłych wodach Zatoki Omańskiej i szkolną wycieczkę do Jaskini Niedźwiedziej. Gdyby mi ktoś wtedy powiedział, że za dokładnie rok zostanę uczniem legendy brytyjskiego nurkowania jaskiniowego Walijczyka Martyna Farra i w niedługim czasie zacznę przesuwać limity podwodnej eksploracji jaskiń na Wyspach Brytyjskich to, nawet przy całym moim zadufaniu w siebie, musiałbym go wyśmiać. A jednak... być może ku własnemu największemu zdziwieniu, pod koniec 2007, po rocznym okresie terminowania u Martyna w Górach Południowej Walii wróciłem do Irlandii by całkowicie poświęcić się poszukiwaniu i eksploracji podwodnych jaskiń Zielonej Wyspy.
Zapraszam na krótką opowieść o tej trwającej trzeci rok obsesji, która zaowocowała odkryciem najgłębszych, i jak wiele na to wskazuje, również najdłuższych syfonów Wysp Brytyjskich.
Artur Kozłowski
[quote="Wścieklica"]Artur!
Co widzę. Nie dość, że kupiłeś reba to jeszcze samochód. Pytam retorycznie - nie jeździsz już metrem na nura, nie wpuszczają w twinie czy co?
quote]
Hehe....niestety, wszystko poszlo na Mega i na fure nie starczylo....
"mniejsze projekciki" sa wiec nadal logistycznie zabezpieczane za pomoca irlandzkich autobusow, a te wieksze , no coz, musze byc wybredny jezeli chodzi o dobor przyjaciol, pierszenstwo maja ci z busami i jeepami...;)
Artur!
Co widzę. Nie dość, że kupiłeś reba to jeszcze samochód. Pytam retorycznie - nie jeździsz już metrem na nura, nie wpuszczają w twinie czy co?
quote]
Hehe....niestety, wszystko poszlo na Mega i na fure nie starczylo....
"mniejsze projekciki" sa wiec nadal logistycznie zabezpieczane za pomoca irlandzkich autobusow, a te wieksze , no coz, musze byc wybredny jezeli chodzi o dobor przyjaciol, pierszenstwo maja ci z busami i jeepami...;)
Pozdrowienia dla pana Instruktora:)))
Artur
Busa nie mam a mój sz(ch)eeroki stoi przed domem nieubezpieczony. Dałes mi sporo do myslenie Art:))))
Wysłany: 08-03-2010, 02:09
Witam,
wyrazy uznania.
Kurcze... bardzo fajny, "oszczędny" i chwytający jak dla mnie za serce film.
Oglądałem z zapartym tchem.
Klaustrofobiczno-zaciskowy nastrój... ciasne kadrowanie i surowy montaż... kapitalne!
Powodzenia i niecierpliwie czekam na kolejne odsłony.
Wysłany: 08-03-2010, 09:38
Jak dla mnie, mrożący krew w żyłach, te zaciski, brak widoczności, nawet perspektywa oglądania ciekawych formacji naciekowych mnie nie skusiłaby do pchania się w takie miejsca.
Gratuluję i dzięki za pokazanie miejsc niedostępnych dla innych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko