witam.
Czy ktoś nurkował w tamtych rejonach?
Na ta chwilę znalazłem tylko jedno centrum:
http://www.europeandivers...t.aspx?pid=1495
Macie jakieś namiary . lub może ktoś już z nimi nurkował?
Byłem w ubiegłym roku z rodziną w Kemerze na wakacjach. Jeśli chcesz zrobić 1 dzień nurkowy to najlepiej zamów sobie na miejscu w biurze turystycznym- koszt ok. 35Euro. Jest tak samo jak w Egipcie - transfer z i do hotelu, 2 nurkowania i posiłek. Warto zanurkować na wraku Paris, który jest dobrze zachowany, a oprócz tego można spotkać ławice tuńczyków.
Nie pamiętam z jakim centrum byłem, ale wszędzie jest podobnie, te same miejsca, mnóstwo Rosjan na intro, więc trzeba cierpliwości. Jeśli chcesz spędzić dzień na nurkowaniu przy okazji rodzinnego wypoczynku to polecam.
witam.
Czy ktoś nurkował w tamtych rejonach?
Na ta chwilę znalazłem tylko jedno centrum:
http://www.europeandivers...t.aspx?pid=1495
Macie jakieś namiary . lub może ktoś już z nimi nurkował?
Qrcze mam ten sam problem. Będe w Kemer spędzał 2 tygodniowe wakacje w lipcu (jak pyły opadną i jak do tej pory nie moge nic dowiedziec sią nt. baz w tym rejonie. Bazy znalezione w internecie to nie to samo co jakies polecone lub rekomendowane.
Gdyby ktoś posiadał jakies informację na ten temat z miłą chęcią skorzystam
[ Dodano: 28-05-2010, 11:06 ]
Ponawiam posta dotyczącego nurkowania w Kemer Turcja, Poszukuje sprawdzonej bazy nurkowej w tym rejonie
Wysłany: 22-07-2010, 21:53
witam serdecznie. wybieram sie do Turcji do Bodrum. czy ktos nurkowal w tamtych stronach. prosze o jakies namiary lub linki. z gory dzieki. pozdrawiam !!!!!!
Ostatnio zmieniony przez robertdingo 22-07-2010, 21:59, w całości zmieniany 1 raz
Byłem w ubiegłym roku z rodziną w Kemerze na wakacjach. Jeśli chcesz zrobić 1 dzień nurkowy to najlepiej zamów sobie na miejscu w biurze turystycznym- koszt ok. 35Euro. Jest tak samo jak w Egipcie - transfer z i do hotelu, 2 nurkowania i posiłek. Warto zanurkować na wraku Paris, który jest dobrze zachowany, a oprócz tego można spotkać ławice tuńczyków.
Nie pamiętam z jakim centrum byłem, ale wszędzie jest podobnie, te same miejsca, mnóstwo Rosjan na intro, więc trzeba cierpliwości. Jeśli chcesz spędzić dzień na nurkowaniu przy okazji rodzinnego wypoczynku to polecam.
bardzo dobra opinia o Kemer jezeli chodzi o nurkowania
niestety rosjanie sa ich najwiekszym zrodlem dochodow wiec jada intra z nimi do bolu - masakra
PARIS - ciekawy krazownik pomocniczy z Pierwszej Wojny Swiatowej -warto zrobic tego nura
jezeli zdecydujesz sie na nura to pilnuj turkow bo kombinuja, zeby tam nie plynac - zero mozliwosci intro dla rosjan, choc to tylko 800 m od portu,
ale juz na morzu i moze byc lekka fala - trzeba wyraznie i dobitnie umowic sie na PARIS
nurkowalem tam z kolega, mielismy po jednym DM - bali sie, ciagle nie maja doswiadczenia
jezeli chodzi o nurkowania - z drugiej strony nakrecili nam film, za ktory dalem symboliczna puszke piwa
jak sie naucze to wstawie filmik
warto zanurac na PARIS tym bardziej, ze inne ciekawe miejsca sa troche dalej
i malo kto tam plywa
witam serdecznie. wybieram sie do Turcji do Bodrum. czy ktos nurkowal w tamtych stronach. prosze o jakies namiary lub linki. z gory dzieki. pozdrawiam !!!!!!
Polecam OCTOPUS. Fajna atmosfera, cały sprzęt na miejscu. Bezpieczeństwo ok tylko dużo Rosjan.
Byłem sprawdziłem i... było fajnie. Octopus http://www.octopus-kemer.com jest bazą pewną i fajną, polecam uzdagnianie cen wcześniej. J az 4 dni nurkowe zapłaciłem 13o $, inni ( czt, roskanie) płacili 40 Eur za dzień.. łódź fajna przestronna, dobra obsługa, polecam przewodnika Aki, owszem pływają monotonie, zawsze te samie miejsca dla snorkow (czyt. rosjan) ale jak jest nurek to zawsze robia bez problemu program uzdgodniony ( wdszedzie blisko). Polecam Kirsi Aqua Bay, Kiris Aqua Rock, wrak Pati ( płytko porozrzucany) oraz obowiazkowo wrak Paris. Jak ktoś ma okazję zabrac się na 3 islands to polecam, widziałem foty były ekstra ( niestety mi się nie udało, bo trafiałem zawsze na snorków i intro)...Jak to mówią w Kemer....na pogodę i Rosjan nie maja wpływu:)
Może komuś te info się przyda, bo są ciekawe miejsca niekoniecznie w Egiptowie i........na końcu świata
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko