A moze ktos wie, gdzie w kraju mozna kupic takie bojki firmy H. Albo konkurencyjnej,ale w niższyej cenie niż w TP jako głownego dystrybutora.
Jednocześnie proszę o poradę dotyczaca bojki. Nurkuje tylko w jeziorach, choć nie wykluczam i morza, jest to polska i w granicach do 20 metrów w dół. Jaka boja by się przydała na takie warunki, nie wchodzi w rachube żaden plastik. blee. Wole wydac jak koledzy pisza raz, a porządnie.
Chodzi oczywiscie o bojkę do dekompresji lub/i przystanku bezpieczeństwa.
.... szkoda, że uparłeś się przy materiale innym niż plastik; ładna, zadbana, boja plastikowa wyglada niegorzej niż metalowa, a przy okazji ma wiele atutów - przede wszystkim jest lekka (transport), nierdzewna (zapewne wiesz jak wyglądają boje metalowe po kąpieli w słonej/słodkiej wodzie), i podatna - tzn. przycumowana blisko łódź podczas falowania nie poobija się. Do tego jeszcze materiał bazowy na taką boję można kupić praktycznie wszędzie - np. świetnie do tego nadają się baniaki na wodę (20 litrowe lub większe), trochę farby chlorokauczukowej, dobre chęci i już - koszta naprawdę znikome!
ale jeśli już metalowa - to proponuję "zrób to sam":
dwa stożki robione z blachy np. 1,5 mm połączone podstawami (3 spoiny) jedno ucho, malunek i jest - a wyciąć stożek z arkusza blachy to chyba każdy potrafi.....
....wybór należy do Ciebie
Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 06-08-2004, 19:08
wiktor napisał/a:
.... szkoda, że uparłeś się przy materiale innym niż plastik; ładna, zadbana, boja plastikowa wyglada niegorzej niż metalowa, a przy okazji ma wiele atutów
Kolega dzinks pisze o bojce co sie ja strzela z glebiny.
wiktor [Usunięty]
Wysłany: 06-08-2004, 19:48
... hmmm - chyba zasugerowałem się głębokościami, ale jeśli tak to sorki (pssst) nic nie mówiłem
.... szkoda, że uparłeś się przy materiale innym niż plastik; ładna, zadbana, boja plastikowa wyglada niegorzej niż metalowa, a przy okazji ma wiele atutów
Kolega dzinks pisze o bojce co sie ja strzela z glebiny.
Chociaż ty domysliłeś się o co mi chodzi. Moze mnie wspomozesz jakimis podpowiedzIami, co dodivesystemu obawiam sie plastikowych końcówek.
.... szkoda, że uparłeś się przy materiale innym niż plastik; ładna, zadbana, boja plastikowa wyglada niegorzej niż metalowa, a przy okazji ma wiele atutów - przede wszystkim jest lekka (transport), nierdzewna (zapewne wiesz jak wyglądają boje metalowe po kąpieli w
....
dwa stożki robione z blachy np. 1,5 mm połączone podstawami (3 spoiny) jedno ucho, malunek i jest - a wyciąć stożek z arkusza blachy to chyba każdy potrafi.....
....wybór należy do Ciebie
Tylko musze kupić sobie VAN'a Żuka, aby miec gdzie wozić, bo kolega uparł ze chce taką samo wiec bieżemy dwie szt.
wiktor [Usunięty]
Wysłany: 09-08-2004, 11:18
... no cóż - chciałem pomóc - po prostu nie zrozumieliśmy się
ale Żuka to profilaktycznie sobie kup
przygotowywując się tak poważnie do wejścia pod wodę będziesz potrzebował jeszcze dużo więcej niezbędnego sprzętu (dodatkowe, niezależne zestawy butlowe, jakaś flacha z mieszanką + automat itd itp) no i obowiązkowo bojka do dekompresji!
przecież jest to sprzęt wręcz obowiązkowy przy nurkowaniu na kilkunastu metrach !!
i miałbym jeszcze do Ciebie takie dwie prośby:
1) pisz konkretniej - mnie (i może jeszcze komuś) nurkowanie kojarzy się z wodą i niekoniecznie firmy JKSDF, GFJH, czy też H muszą być mi znane
2) to taka koleżeńska pośba (żebyś przypadkiem powyższego nie odebrał jako złośliwość) to wszystko co z zewnątrz ładują Ci do głowy przesiewaj przez sito bo jeśli nie, to wyrośniesz w przeświadczeniu, że jesteśmy takimi nurkami jaki mamy sprzęt i że ten sprzęt zagwarantuje nam bezpieczeństwo pod wodą. Ważniejszym od sprzętu jesteś Ty sam.
Wysłany: 09-08-2004, 11:36
Panowie- ponieważ dyskusja wyraźnie zbacza z tematu[ a nie chcę przenosić postów] zamykam ten temat -jeśli ktoś będzie chciał napisać coś merytorycznego- dajcie znać na PW -odblokuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko