wczoraj wysył?ał?am z 4 maile do Alfy, potem dzwonił?am do nich, powiedziano mi, źe przyjęli informację? o bagaźu, ale nie są w stanie podać? ceny, gdyż to będzie ustalać? przewoźnik, niestety przy odprawie
Wysłany: 22-12-2012, 22:37
Witaj ja lece z alfastarem za cztery dni nadbagaż nurkowy kosztuje 40 EUR lub 160,00 zł w jedną strone do 30 kg musiałem wcześniej zamówić i opłacam przy odprawie
Wiek: 51 Dołączył: 21 Mar 2004 Posty: 653 Skąd: Bialystok
Wysłany: 23-12-2012, 23:58
Hej, bo nigdy nie kupowałem. Piszecie o dodatkowych 32 kilogramach, czy to jest rozszerzenie wagi bagażu do 32 kilo?
Czyli np. 15+5+ (12 nurkowego) czy
15+5+32?
Witam,
proponuję abyście umieścili informacje: kiedy (data - ważne aby dane były aktualne) z jaką liną , tour operatorem i dokąd lecieliście wykupując nadbagaż.
Ile kilo, jaka cena itp. inne BARDZO przydatne wiadomości.
Prośba do moderatorów aby być może przenieśli ten wątek (jak się spotka z odzewem) w osobne łatwo dostepne miejsce na forum z wiadomych powodów - latamy - przewozimy nasze "skarby"
Myślę, że lepiej dostać zawału serca na widok stadka rekinów niż rachunku za bagaż (to taki żart)
Ja nurkowałem z czternastoma hammerheadami po 2m... Sharm El Shekh Egipt
Jedno z najpiękniejszych nurkowań w moim życiu.
Przecudownych Bajkowych Świąt
[ Dodano: 24-12-2012, 09:26 ]
maran napisał/a:
Hej, bo nigdy nie kupowałem. Piszecie o dodatkowych 32 kilogramach, czy to jest rozszerzenie wagi bagażu do 32 kilo?
Czyli np. 15+5+ (12 nurkowego) czy
15+5+32?
Nie, to dodatkowe kilogramy - czyli w tym wypadku 32 dodatkowe kilogramy
jacekplacek [Usunięty]
Wysłany: 24-12-2012, 09:28
Bajkowe Nurkowania napisał/a:
Ja nurkowałem z czternastoma hammerheadami po 2m... Sharm El Shekh Egipt
Jedno z najpiękniejszych nurkowań w moim życiu.
Oho... zaczyna się "widziałem rybę"
Bajkowe Nurkowania napisał/a:
Przecudownych Bajkowych Świąt
I Tobie Janie: Zdrowych, wesołych i masę prezentów
Większość nurków (czyli rekreacyjni) nie ma problemów z nadbagażem, na 2-3 dodatkowe kilogramy nikt nie zwraca uwagi (leciałam również m.in Small Planet).
Wiek: 51 Dołączył: 21 Mar 2004 Posty: 653 Skąd: Bialystok
Wysłany: 24-12-2012, 11:24
Dzięki za odpowiedzi.
Ponad pięć lat temu jak byłem ostatni raz w Egipcie też nie miałem problemów z nadbagażem.
Przez ten czas trochę umiejętności i sprzętu przybyło.
Większość nurków (czyli rekreacyjni) nie ma problemów z nadbagażem, na 2-3 dodatkowe kilogramy nikt nie zwraca uwagi (leciałam również m.in Small Planet).
Nasunęło mi się że jeżeli ktoś pyta o taki duży wagowo "nadbagaż" to że chce przytargać do PL kilka akcesoriów nurkowych z Egiptu bo tam są podobno tańsze
Ewentualnie będzie nurkował obłożony sprzętem po zęby i potrzebuje zabrać np. pół centrum nurkowego
Ponad pięć lat temu jak byłem ostatni raz w Egipcie też nie miałem problemów z nadbagażem.
Przez ten czas trochę umiejętności i sprzętu przybyło.
Limity bagażu pozmieniały się za ten okres. Teraz obowiązuje 15 kg głównego i 5 kabinowego. W Sharm i Hurghadzie zaczęli te normy egzekwować co nie oznacza, że koniecznie trzeba zapłacić wg taryfy. W Polsce najczęściej nadbagaż "przechodzi" bo nie ma przedstawiciela linii aby pobrać opłatę.
We wrześniu lecialem ze Small Planet do Taby i na lotnisku w Wawie musiałem dopłacać za bagaż nurkowy 160 PLN ale za to mimo ze walizka dziewczyny miała 23 kg za przekroczenie limitu nie było dopłaty. Z Egiptu nie miałem problemów z dopłatami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko