Waldo
empirycznie zmierzone - to znaczy po prostu poprzez dlugosc tasmy - sa wezsze. Krotko mowiac ostatnio w Polsce uzywalam stalowej 12-ki, ktora jest szersza i krotsza. W Egipcie musialam skrocic tasme do zapiecia butli. Za to ich 12tki sa dluzsze....
Mania
PS. ale o konkretne liczby to sie mnie nie pytaj. Centymetra ze soba nie woze , wole nie sprawdzac efektow mojego obzarstwa tam
Martin
Ja sie nie znam na nazwach zaworow....
ale jakis dziwne...
Przyjmijmy, zem blondynka, OK (choc tak naprawde szatynka)
Acha - moja nie chciala lezec pode mna, wola pozycja klasyczna
Mania
Stopień: zdolny ale leniwy
Wysłany: 27-08-2004, 17:07 Re: Srednica lub obwod butli alu w Egipcie
waldo napisał/a:
Kto podpowie jaka jest dokładna srednica lub obwód,
najpopularniejeszych w Egipcie, butli aluminiowych (określanych jako 12 litrowe) ?
Dokladnie to maja 7.25 cala. Zerknij na strone, ktora podal martin na specyfikacje "imperial". butle S80. Te egipskie sa wprost w hameryce kupowane - maja nawet wytluczone na szyjce numery DOT (departament of transportation) , model i date testu hydrostatycznego. Nie zdziwilbym sie, gdyby gwinty do zaworow mialy NPSM a nie M25.
No i ich pojemnosc jest blizsza 11 niz 12 l. Marketing panie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko