zrobilem dwa nurki w pozyczonym skafanderku Bare ATR HD
wszystko fajnie tylko ciekla mi manszeta szyjna
neoprenowa z gladkim na zewnatrz
nic nie dalo sie wykombinowac podwiniecie gladkim do wnetrza takze nic nie pomoglo
rozmiarowo jestem podobny do wlasciciela i na powierzchni wszystko wygladalo ok (tzn szczelnosc) pod woda nie wykonywalem jakis gwaltownych ruchow
jakies propozycje co zrobic bo zamierzam zrobic w nim jeszcze z 2 nurki
Niczego nie owijaj.
Mam taki skafander i zrobiłem na nim sporo nurkowań.
Ułóż dobrze manszetę tak aby jak najwięcej gładkiej powierzchni dotykało skóry. Manszeta neopreonowa musi być rozłożona dokładnie i równo. Jak to zrobisz, nałóż kaptur tak aby na nią nachodził (nie pod).
Łukasz
Wysłany: 08-09-2004, 19:09
tomkozd napisał/a:
Niczego nie owijaj.
Mam taki skafander i zrobiłem na nim sporo nurkowań.
Ułóż dobrze manszetę tak aby jak najwięcej gładkiej powierzchni dotykało skóry. Manszeta neopreonowa musi być rozłożona dokładnie i równo. Jak to zrobisz, nałóż kaptur tak aby na nią nachodził (nie pod).
Dokładnie tak. Też mam manszetę szyjną neoprenową. Trzeba ją odpowiednio ułożyć. Tak żeby gładki nieopren przylegał do skóry i żeby się żadne kanaliki nie tworzyły ze zrolowanego neoprenu. Niech ktoś ci sprawdzi ułożenie manszety. Możesz spróbować ułożyć sobie przed lustrem.
Wiek: 78 Dołączył: 25 Mar 2002 Posty: 1194 Skąd: Szczecin/Karpacz
Wysłany: 08-09-2004, 20:32
O owijaniu napisałem poniweż widziałem jak to robił nuras na którego szyję manszeta była ciut zaduża i było po problemie po drugim nurku wyszedł suchy.
Wysłany: 08-09-2004, 22:06 kontakt=szczelność
najwiekszym plusem tego skafanderka jest w moim mniemaniu miły w dotyku i nie za bardzo wybałuszajacy oczka na zewnątrz kołnierz.
Wywija się go GLADKIM do SKÓRY (ogolonej, umytej) a najlepiej jak zrobia to delikatne raczki (o nie za długich paznokietkach bo gładkie łatwo uszkodzić lakierem i manicurem)
pod wodą jest akurat - nie ma docisku i nie czujesz się jak wyciskana cytrynka czy pasta do zębów,
Łukasz
Wysłany: 09-09-2004, 00:43 Owijanie taśmą
urwis napisał/a:
O owijaniu napisałem poniweż widziałem jak to robił nuras na którego szyję manszeta była ciut zaduża i było po problemie po drugim nurku wyszedł suchy.
Ja to ćwiczyłem. Dostałem od producenta skafander z manszetą szyjną na Mike Tysona. Na drugiego nurka owinąłem sobie ciasno taśmą samoprzylepną i trzymało. Tak nurkowałem przez weekend.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko