No pieknie! pan Strugalski ma wlasna ,z prawdziwego zdarzenia komore h,akwen,baze no i z latami wypracowana jakas filozofie.
Wezciez mi Ludzie wytlumaczcie z jakiego powodu spycha sie tu (FN) dzialania ludzi takich jak On do poziomu nurkowego folkloru?Bo ja tego zupelnie nie kumam.
Wiek: 60 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 2349 Skąd: Warszawa
Wysłany: 01-04-2014, 09:42
jaros4 napisał/a:
No pieknie! pan Strugalski ma wlasna ,z prawdziwego zdarzenia komore h,akwen,baze no i z latami wypracowana jakas filozofie.
no ma, ale ciekawe czy ma jakieś papiery ( żółte np) do obslugi tej komory. Jestem Ciekaw kim z zawodu jest TS może lekarzem???
Filozofia wg TS ma sporo racji i tego nie można wywalić do smieci.... tylko sposób jej podania jest troszkę dziwny. Ale facet robi to od lat i posiada całkiem spore grono wielbicieli. W jego bazie jest porządek, czego wielu innym życzę. A wszytstkim tym trzesącym szbelkami i obrażającymi sie na TS spokoju i opanowania życze
W związku ze sprawą, kancelaria adwokacka, która mnie reprezentuje, wysłała listy do: wydawcy Nuras.info, wydawcy książki "filozofia nurkowania" oraz do autora tejże książki i autora artykułu p.Strugalskiego.
W treści tych listów: Domagam się między innymi przeprosin, umieszczenia sprostowania, wstrzymania sprzedaży książki oraz wypłaty zadośćuczynienia.
W związku z tym, iż nie otrzymałem od nikogo odpowiedzi w dniu dzisiejszym składam doniesienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa polegającego na pomówieniu.
... Zniesławienie, pomówienie, oszczerstwo to występek zagrożony karą grzywny albo karą ograniczenia wolności na podstawie art. 212 § 1 Kodeksu karnego.
Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do roku jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212 § 2 k.k.).
Po zakończeniu postępowania karnego wystąpię o odszkodowanie i zadośćuczynienie w procesie z powództwa cywilnego.
znajac opieszalosc sadu to pewnie trzeba uzbroic sie w cieprliwosc ale odpowiedzi moze udzielic tylko jedna ze stron, jednak zapadla dziwna cisza
Zauwaz ze i Maciej "nabral wody w usta" i nie pisze o postepach w sprawie. Nie wspomnial czy prokuratura postawila zarzutym komu i z jakich artykulow. Zapanowala cisza i pewnie juz sprawa zamknieta, tak mi sie przynajmniej wydaje. Duzo szumu o nic.
Wysłany: 18-05-2014, 13:11
luka napisał/a:
No wlasnie tez to zauwazylem dziwne ze ani redakcja nuras info ani ts nie zabrali tutaj glosu i nie wypowiedzieli sie w tej sprawie
póki co nie ma sensu zabierania głosu bo jak wcześniej było napisane:
Maciej Jurek napisał/a:
W związku ze sprawą, kancelaria adwokacka, która mnie reprezentuje, wysłała listy do: wydawcy Nuras.info, wydawcy książki "filozofia nurkowania" oraz do autora tejże książki i autora artykułu p.Strugalskiego.
W treści tych listów: Domagam się między innymi przeprosin, umieszczenia sprostowania, wstrzymania sprzedaży książki oraz wypłaty zadośćuczynienia.
W związku z tym, iż nie otrzymałem od nikogo odpowiedzi w dniu dzisiejszym składam doniesienie do prokuratury o podejrzeniu popełnienia przestępstwa polegającego na pomówieniu.
... Zniesławienie, pomówienie, oszczerstwo to występek zagrożony karą grzywny albo karą ograniczenia wolności na podstawie art. 212 § 1 Kodeksu karnego.
Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do roku jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212 § 2 k.k.).
Po zakończeniu postępowania karnego wystąpię o odszkodowanie i zadośćuczynienie w procesie z powództwa cywilnego.
czekam na jakiekolwiek pismo z prokuratury, dopiero wówczas będę informował o dalszych wydarzeniach dotyczących tej sprawy. Póki co to czytając powyższy cytat zauważyłem nieścisłości pomiędzy tym co autor tego postu napisał, a stanem faktycznym.
Wysłany: 12-08-2014, 00:15
Chyba Cię synku głowa i nie tylko boli, że Prokurator będzie się zajmował takim badziewiem.
Prokuratura finansowana z pieniędzy podatników jest od rozliczania przestępców tj. bandytów i złodziei a nie nurków i pyskaczy Internetowych.
Chcesz się sądzić to za własne pieniądze i na własny koszt, we własnym czasie.
Od Prokuratora dostaniesz postanowienie o umorzeniu przed wszczęciem z braku cech przestępstwa.
I tyle
Prokuratura finansowana z pieniędzy podatników jest od rozliczania przestępców tj. bandytów i złodziei
Prokuratura ma Wyjebane na wszystko i wszystkich. Wiem z własnego dowiadczenia. Jak chcesz dociekac swego to tylko za własna kase. A tu spotkasz naciagaczy- hipsterskich pedałów- adwokatów. Powiedzą ze sprawa jest właściwie wygrana po czym Chooj położą na sprawe jak tylko wpłacisz ich honorarium. Pózniej okaze sie ze mozna jeszczee złożyc odwołanie, za które tez pedałom i hipsterom ( o ile to nie to samo) zapłacisz a i tak zostaniesz z gownem w kieszeni.
REAL!
a sprawa jest prosta- był przelew- nie ma towaru. strzelac sie chce....
Ostatnio zmieniony przez syn_biskupa 20-09-2014, 14:46, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 25-09-2014, 17:34
DarekS napisał/a:
luka napisał/a:
No wlasnie tez to zauwazylem dziwne ze ani redakcja nuras info ani ts nie zabrali tutaj glosu i nie wypowiedzieli sie w tej sprawie
póki co nie ma sensu zabierania głosu bo jak wcześniej było napisane:
Maciej Jurek napisał/a:
czekam na jakiekolwiek pismo z prokuratury, dopiero wówczas będę informował o dalszych wydarzeniach dotyczących tej sprawy. Póki co to czytając powyższy cytat zauważyłem nieścisłości pomiędzy tym co autor tego postu napisał, a stanem faktycznym.
Nic nie będzie bo 212 kk jest z oskarżenia prywatnego....... prokuratura nie ma nic do tego.
Wysłany: 12-01-2016, 19:51
W Sądzie w Bydgoszczy toczy się proces karny wytoczony przeze mnie z oskarżenia prywatnego przeciwko oskarzonemu T.S. z artykułu 212 Kodeksu Karnego:
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko