Witam,
Jako że niedługo wyjeżdżam na Wyspy Kanaryjskie zacząłem interesować się ubezpieczeniem nurkowym. Interesuje mnie ubezpieczenie:
- na 14 dni
- w ramach nurkowania rekreacyjnego do 30m
- obsługa infolinii w języku polskim
- ubezpieczalnia zlokalizowana w Polsce
Czy oprócz DAN możecie coś polecić? Wiem, że w ubezpieczenia nurkowe posiada jeszcze Hestia oraz Allianz.
Czy możecie któreś polecić? Czy miał ktoś nieprzyjemność korzystać z w/w ubezpieczeń nurkowych?
Tak jak ubezpieczenie w Allianz (które jest korzystne cenowo) można wykupić przez Internet tak nie wiem jak jest w przypadku Hesti.
Ostatnio zmieniony przez Arczi 06-03-2016, 18:38, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 06-03-2016, 20:53
Arczi napisał/a:
Rozumiem, że rozmawiamy o pakiecie "podroze" np.w wersji rozszerzonej?
Jak wrażenia? Bez problemów wszystko czy z przygodami ?
też wykupowałam ubezpieczenie Hestii, na szczęście nie musialam sprawdzać działania. I nie wiem, jak sie nazywało, po prostu pisalam w zamówieniu, że chcę uezpieczenie nurkowe, pytaniami wszystko w mailach było doprecyzowane, zakres ochrony ubezpieczeniowej.
załatwiałam pod takimi danymi
Anna Skrzypczak
Doradca Klienta
STU Ergo Hestia S.A.
Oddział 018863 Olsztyn
10-536 Olsztyn ul. Mrongowiusza 10A
tel. 89 5355225, 89 5222700 fax. 89 5212698
kom. 503 017 650
mail: biuro@ergo-olsztyn.pl
wszystko ok, tylko ze gdyby sie cos (odpukac) wydarzylo to okazuje sie ze jesli chodzi o nurkowanie to wymagane jest ubezpieczenie nurkowe Hiszpanskie. Tak na dobra sprawe kazda baza nurkowa na teneryfie ma obowiazek sprawdzic czy posiadamy to ubezpieczenie i w zasadzie kazda pomaga w wykupieniu takiego. W praktyce bywa z tym ...., wiecie jak. Pozdrawiam
Wiek: 62 Dołączył: 29 Maj 2013 Posty: 431 Skąd: tak z grubsza Toruń
Wysłany: 06-03-2016, 23:38
Morox25 napisał/a:
wszystko ok, tylko ze gdyby sie cos (odpukac) wydarzylo to okazuje sie ze jesli chodzi o nurkowanie to wymagane jest ubezpieczenie nurkowe Hiszpanskie. Tak na dobra sprawe kazda baza nurkowa na teneryfie ma obowiazek sprawdzic czy posiadamy to ubezpieczenie i w zasadzie kazda pomaga w wykupieniu takiego. W praktyce bywa z tym ...., wiecie jak. Pozdrawiam
Nurkowałem w kilku bazach na Kanarach (Teneryfa, Lanzarote), wymagali i pytali o ubezpieczenie, ale wcale nie żądali hiszpańskiego ...
Raczej nie i nie ma go w ofercie agentów czy w internecie. Jest to dedykowane ubezpieczenie dla nurków i jak powiedzieli mi agenci rozprowadzane jest tylko przez centra nurkowe. Zadzwoń do Nautilus Kraków po szczegóły, samo ubezpieczenie można wykupić u nich zdalnie.
Wysłany: 07-03-2016, 12:15
wiesiek01 napisał/a:
Arczi napisał/a:
Raczej nie i nie ma go w ofercie agentów czy w internecie.
ale coś się tu w ciągu ostatnich kilkunastu miesięcy zmieniło ? Bo ja na pewno wykupowałam od agenta, z całą pewnością było to ubezpieczenie nurkowe i to jakies bardziej specjalne z nurkowaniem ponizej 40 m, gdzie podejmowanie decyzji chyba w centrali o zawarciu ubezpieczenia sie odbywało. Tak coś kojarzę, że ostatnie takie ubezpieczenie wykupowałam późną jesienią 2014.
Ja też ubezpieczam się w Hestii i jest to ubezpieczenie Biznes&Podróż, kupowane przez AON.pl. Tylko nie wiem, czy jest dostępne i jakie są warunki dla normalnych ludzi, bo ja mam dostęp do oferty dla pracowników dużej korporacji.
wszystko jasne i ogarnięte już. Dzięki bardzo za pomoc wszystkim, ubezpieczenie wykupione w Hestii przez Internet ergo-hestia.eu a właściwie wykupione via mail:)
Bardzo korzystne warunki, tańsze o ponad 100% od Warty:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko