Wysłany: 13-06-2016, 11:35
Fajnie fajnie. Jak rozumiem udostępniona jest większość wraku?
Jak piszesz to luk bagażowy jest dostępny.
A jak w kabinie? Krzesełka są czy wymontowane?
Na jakiej głębokości jest wrak, jak tam z widocznością.
I czy jakaś fauna się już tam zadomowiła.
Wrak jest wypruty do gołej blachy, tylko kabina pilotów jest prawie cała.
Widoczność na zewącz ok 12m , w srodku ok 6m , w luku bagażowym ok 3m latarka wskazana,
Głębokość od 20 do 25m
Fauny jak na razie brak ale ja byłem 5 dni po zatopieniu
I tu Karol Darwin mógłby poczuc się dumny ze swojej teorii ewolucji,bo jednymi z pierwszych okazów fauny sa tam ławice homo-sapiens,które na drodze dostosowania sie do warunków skolonizowały kolejna niszę
[ Dodano: 16-06-2016, 09:24 ]
To oczywiscie taki żarcik przedpołudniowy
No i nurkowanie było i się skończyło..
Nurkować w Europie też strach bo ciągłe zamachy...
Tylko w Sharm cisza...
Witam serdecznie
Wiem że lubi Pan promować się na tym forum, i krytykuje Pan wszystkie miejsca nurkowe jeśli to nie jest Sharm. Proszę jednak nie pisać w moim wpisie głupot że nurkowanie w Turcji było ale się skończyło, bo jak mi wiadomo do Turcji wciąż można latać ze wszystkich krajów europejskich a do Sharm niestety nie
pozdrawiam serdecznie
pawel
Tylko w Sharm cisza...
Witam serdecznie
Wiem że lubi Pan promować się na tym forum, i krytykuje Pan wszystkie miejsca nurkowe jeśli to nie jest Sharm. Proszę jednak nie pisać w moim wpisie głupot że nurkowanie w Turcji było ale się skończyło, bo jak mi wiadomo do Turcji wciąż można latać ze wszystkich krajów europejskich a do Sharm niestety nie
pozdrawiam serdecznie
pawel
Tak, masz rację. Loty mimo tego co się stało dalej są.
Prosta sprawa.
Są chętni latać? Są i loty.
Podobnie było w tym roku w Sharm..
Linie lotnicze z Polski próbowały kilkakrotnie wznowić loty ale tak się boicie tu przylecieć, że je odwqołano. Na razie do nowego roku...
A z ciekawości napisz co ciekawego widziałeś pod wodą w Turcji? Ławice ryb? Kolorowe rafy?
Co Cię skłoniło do zapłacenia za oglądanie kompletnego złomu obdartego ze wszystkiego samolotu gdy całkiem za darmo oglądasz sprawne samoloty nimi latając (do Turcji?)
Ile kosztowała ta wspaniała przyjemność?
A po co zatopili ten złom?
Bo nic do okoła tam pod wodą nie ma.. Więc taka kupa złomu jest absolutną atrakcją. Prawda?
Kolega instruktor Turek pracujący wcześniej w wielu bazach w Turcji potem pracujący w Sharm gdy powiedziałem mu że chcę zanurkować w Turcji powiedział: daj sobe spokój.. Najlepsza "rafa" w Turcji jest gorsza od najgorszej tutaj.. A antyczne wraki? Eeeee. To w wiekszości kilka desek przysypanych piaskiem. Trzeba dużej wyobraźni, żeby pomyśleć, że to kiedyś był statek...
Na pewno nie byłeś w Sharm.
To najlepsze lądowe (osiagalne na dziennych nurkowaniach) miejsce w Egipcie...
Po prostu zobacz na youtube czy Vimeo filmy z tego rejonu
Tylko w Sharm cisza...
Witam serdecznie
pozdrawiam serdecznie
pawel
Tak, masz rację. Loty mimo tego co się stało dalej są.
Prosta sprawa.
Są chętni latać? Są i loty.
Podobnie było w tym roku w Sharm..
Linie lotnicze z Polski próbowały kilkakrotnie wznowić loty ale tak się boicie tu przylecieć, że je odwqołano. Na razie do nowego roku...
A z ciekawości napisz co ciekawego widziałeś pod wodą w Turcji? Ławice ryb? Kolorowe rafy?
Co Cię skłoniło do zapłacenia za oglądanie kompletnego złomu obdartego ze wszystkiego samolotu gdy całkiem za darmo oglądasz sprawne samoloty nimi latając (do Turcji?)
Ile kosztowała ta wspaniała przyjemność?
A po co zatopili ten złom?
Bo nic do okoła tam pod wodą nie ma.. Więc taka kupa złomu jest absolutną atrakcją. Prawda?
Kolega instruktor Turek pracujący wcześniej w wielu bazach w Turcji potem pracujący w Sharm gdy powiedziałem mu że chcę zanurkować w Turcji powiedział: daj sobe spokój.. Najlepsza "rafa" w Turcji jest gorsza od najgorszej tutaj.. A antyczne wraki? Eeeee. To w wiekszości kilka desek przysypanych piaskiem. Trzeba dużej wyobraźni, żeby pomyśleć, że to kiedyś był statek...
Na pewno nie byłeś w Sharm.
To najlepsze lądowe (osiagalne na dziennych nurkowaniach) miejsce w Egipcie...
Po prostu zobacz na youtube czy Vimeo filmy z tego rejonu
Witam
Widzę że lubisz zaczepki, a więc odpowiem na nie dla mnie nurkowanie to hobby za każdym razem będąc w innym zakątku świata poznaje nowych ludzi( bardzo przyjaznych), przy okazji podziwiam świat podwodny i do tej pory nie mogę uwierzyć jak jest różny i piękny , między innymi w Egipcie (w którym byłem kilkukrotnie ) i muszę przyznać że rafy są tam bajecznie kolorowe i interesujące. Co nie oznacza że powinienem ograniczyć się tylko do Egiptu i nie próbować odkrywać innych miejsc, jak do tej pory ta filozofia mnie nie zawiodła.
Pozdrawiam serdecznie
Paweł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko