Wysłany: 30-01-2014, 13:03
ja też i trochę mi początkowo szczękę opadło
do tych koron dochodzi podatek VAT chyba 10%, ale i tak cena naprawdę dobra po przeliczeniu na nasze. Tyle, że strona jedynie w językach skandynawskich, nie umiałam znaleźć informacji jak z wysyłką do PL tzn, czy jest, i jaki koszt.
Natomiast napisałam do tego sprzedającego
juwisz napisał/a:
Czy ktoś testował najtańszą na allegro bieliznę WXM-MNF'89 z wełny merynosa? Komplet 159,99 zł.
i odpowiedział, że bielizna jest 100% merino, z włókna 21 mikronów, więc tego dobrego, a gramatura 220 gr/ 2, więc taka naprawdę gruba. Właśnie dokonałam zakupu. Jeśli to prawda, to naprawdę hit cenowy. Jak dojdzie- będę się dzielić wrażeniami.
Ostatnio zmieniony przez lozerka 30-01-2014, 13:05, w całości zmieniany 2 razy
Mają kilka języków=krajów do wyboru, DE jest chyba najsensowniejszy, bo ceny w euro.
Komplet Merino Supersoft (gr. 230 g/m2) wychodzi 71 euro. Grubsza wersja z merino to Woolterry (315g/m2), cena 76 euro. Przesyłka 12 euro.
http://www.ullmax-shop.de...-men-underwear/
Lozerko, daj znać jak dojdzie, bo dostałem inną odpowiedź od sprzedawcy z allegro i nie zdecydowałem się:
"skład tkaniny to: 75% wełny merio, 25 % poliamid,producentem jet firma WXM-WNF który nie podaje gramatury."
Wczoraj kupiłem koszulkę Ullmax na allegro i napiszę po przetestowaniu czy warto.
P.S. Czy Janus i Devold to ta sama marka/firma?
Ostatnio zmieniony przez juwisz 30-01-2014, 13:21, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 30-01-2014, 13:46
mozesz zachować dla mnie tego maila ? na wypadek, gdybym musiała reklamować ten zakup ?
makalu [Usunięty]
Wysłany: 30-01-2014, 14:25
Nie wiadomo,jak jest z klasami tych wełen Merino.Gatunek owcy może byc ten sam,ale kategoria/klasa wełny już nie wiadomo.Nawet jakośc produktu może byc oznaczona jako pierwsza,ale będzie to tylko oznaczało,że nie ma wad produkcyjnych.Tak jak np.z klasą zboża:gatunek ten sam a klasa niżej.W wełnie pewnie jest podobnie jak z winem.Zależy gdzie się pasły, ile było słońca,czym karmione i jak ostra była zima.Polskim dystrybutorem Devolda jest zdaje się WolfGang.pl lub eu.
Ostatnio zmieniony przez makalu 30-01-2014, 14:27, w całości zmieniany 1 raz
... i odpowiedział, że bielizna jest 100% merino, z włókna 21 mikronów, więc tego dobrego, a gramatura 220 gr/ 2, więc taka naprawdę gruba. Właśnie dokonałam zakupu. Jeśli to prawda, to naprawdę hit cenowy. Jak dojdzie- będę się dzielić wrażeniami.
Wysłany: 11-02-2014, 12:57
a widzisz, zapomniałam - wrażeń nie było.
Gdy juwisz wkleił tu te informacje, których udzielił mu ten sam sprzedający na temat tej samej bielizny a tak różne, napisałam do niego z prośbą o wyjaśnienie rozbieżności i propozycją odstąpienia od umowy, o ile te mi podane nie są zgodne z rzeczywistością. Poprosił o numer konta i zadeklarował zmianę opisu aukcji, by nie wprowadzać w błąd kupujących.
Ja byłam zainteresowana tylko 100% merino i to grubym, bo jeśli mam brać mieszanki, to te sprawdzone nurkowo, czyli teraz zakup idzie w kierunku Brubeck extreme merino- za dużo dobrego słyszę o tej bieliźnie z najróżniejszych stron, by nie spróbować. Ostatnio ludzie ( użytkownicy ) mi ją na targach zachwalali zestawiając ze 100% merino i oceniali wyżej.
Wysłany: 03-03-2014, 18:31
w ostatnim czasie udało mi się domknąć decyzyjnie, zakupowo, a w ten weekend testowo kilka spraw nurkowych, w tym dylematy bieliźniane- ostatecznie wybrałam brubeck extreme merino. Po 1. polecam sklep - http://www.turysta-pl.net...s&k=152&id=769, wyjściowe ceny analogiczne do innych miejsc, ale jest całkiem spory rabat, przesyłka gratis, plus przy zakupie kompletu można wybrać gratis za 25 zł , wiec cena wychodzi naprawdę korzystna, a sama transakcja, tempo, kontakt ze sklepem- poezja .
W ten weekend nurkowałam na Bałtyku, temperatura wody od 2- do 3 st, nurki tak c/a 40 do 55 minut i wyrażnie czułam lepszy komfort cieplny, niż przy poprzednim zestawie, który zaczynał się przy ciele od 100% merino- teraz merino 100% powędrowało na drugą warstwę i jest to świetne rozwiązanie
Brubeck jest tez bardzo przyjemne w takim ogólnym kontakcie- mięciutkie, miłe w dotyku, od razu po załozeniu czuje się ciepło, bo materiał jest taki mięsisty i przy moich nurkowaniach zaleta duża- szybko schnie, znacznie szybciej, niż 100% merino i porównywalnej grubości- ja mam akurat komplet devolda expedition.
makalu [Usunięty]
Wysłany: 03-03-2014, 23:30
Też właśnie tak używam,czyli devold exped. jako druga warstwa.Na pierwszą idzie coś co szybciej wciąga i transportuje wodę(w części sztuczne) i jest przyjemne i bardziej przylegające.Czyli zimą 3 warstwy:bielizna ,bielizna merino ciepła,ocieplacz(ja mam Ursuit) i na to suchy trilaminat.
Widziałem, przymierzałem, ze względu na cenę kupiłem.
Po pierwsze i najważniejsze to bardzo bardzo cienka bielizna. Szczerze to wygląda jak zwykła bawełniana koszulka. Nie wiem jak to opisać. No ale w żadnym wypadku nie można tego porównywać np. z devoldem.
Ze względu na cenę kupiłem na testy jako dodatkowa warstwa.
Ogólnie decathlon poszedł za modą i "co drugi" ciuch to wool/merino wool w jakiejś części
Wysłany: 31-07-2016, 14:06 Jaką bieliznę zastosować do suchara z trylaminatu.
Witam kolegów. Niedawno zakupiłem suchara santi z trylaminatu mam do niego ocieplacz wezle. Na głębsze nurki jest super, jest bardzo ciepły. Na szuwarkowaniu jest trochę za ciepło Myślę o zakupie bielizny termoaktywnej bardzo ciepłej. Mam zamiar ją stosować zamiast ocieplacza na płytsze nurki. Może podrzucie jakieś konkretne marki lub modele co się Wam w 100 % sprawdza.
Dzięki za odp
ą@Scaner ma rację, to najlepsza bielizna jaka na sobie miałem, stosuje ja pod BZ400 na długie i zimne nury, 1,5h w 3 stopniowej wodzie nie stanowi problemu w takiej konfiguracji. Ta bielizna spokojnie może robić za samodzielny ocieplacz.
Wysłany: 01-08-2016, 12:57
Firma nogravity wychodzi w dość dobrej cenie. Za zestaw góra dół około 420 zł. Trzeba będzie podjechać do sklepu i zobaczyć fizycznie jak to wygląda no i kaski trochę dozbierać Myślałem, że się zmieszcze w kwocie 250-300 zł.
Wysłany: 01-08-2016, 13:06
Nie skreślałbym KWARKA sam nie używałem ale koledzy w tym pływają i sobie bardzo chwalą. Popatrz na to i na to jak masz możliwość. NOGRAVITY używam już od dłuższego czasu i nie widzę objawów zmęczenia materiału (szwy, kolor choć bielizna była już prana bardzo dużo razy - pranie jest podobno przereklamowane
Czasami na narty zabierałem jak było bardzo zimno i było bardzo OK.
Ostatnio zmieniony przez Pawel71 01-08-2016, 13:07, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 09-08-2016, 06:02
Pojeździłem po sklepach obejrzałem kwarka i nogravity. Bielizna tak jak pisaliście warta swojej ceny, ale kupiłem letni ocieplacz a bieliznę będzie trzeba ogarnąć później Dzięki za pomoc koledzy.
BRUBECK? Moim zdaniem d4 nie urywa.
Jak wszystko co sztuczne nie ma szans w starciu z merino
Co ciekawe Brubeck w najlepszej linii "Extreme wool" daje tylko 78% wełny, a 21% to poliamid i 1% elastan. Ja tam wolę pure merino - bez żadnych sztuczności. Znajdziesz je w markach Devold, XTM, Icebraker.
Używam 2 warstw czystego merino (XTM) i najcieńszego ocieplacza Santi (jakaś stara 40-tka) niezależnie od pory roku. Po dołożeniu odpowiednich rękawiczek i skarpet (też wełna - tym razem Devold) nie mam żadnych problemów z zachowaniem komfortu cieplnego. Ogrzewanie rękawic kurzy się nieużywane na półeczce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko