Witam wszystkich. Czy orientuje się ktoś gdzie z pominięciem Egiptu można fajnie snurkować oglądając takie piękne rafy jak w Egipcie? Czy w Emiratach arabskich też tak jest?
Pomijam rówież kierunki na które mnie nie stać takie jak Malediwy itp.
Witam wszystkich. Czy orientuje się ktoś gdzie z pominięciem Egiptu można fajnie snurkować oglądając takie piękne rafy jak w Egipcie? Czy w Emiratach arabskich też tak jest?
Pomijam rówież kierunki na które mnie nie stać takie jak Malediwy itp.
Ależ ja się nie upieram.
Tylko dlaczego jesteś taki skromny w opisie.
Napisz gdzie można wspaniale posnorklować w karajach arabskich (poza egiptem) płacąc równoważną cenę.
Czyli 280 euro za tydzień w 4 gwiazdkowym hotelu all inclusive oczywiscie z przelotem.
Z pewnością piszesz bo byłeś.
Zamieść więc swoje filmy lub zdjęcia.
Pięknego dnia
Ja jak zwykle idę zaraz nurkować.
A Wy co porabiacie w weekend?
No ja niedługo start robię na snury i nury Marsa El Alam . Jak tam na stroje tubylców ?
Tak jak pisałem tutaj zupełny spokój.
Egipcjanie czekają na turystów jak pustynia na wodę.
Bo turyści znaczy - praca - pieniądze na życie.
Jak pisałem warto przyjechać tutaj na długie wakacje.
Mieszkanie na osobę w czteroosobowym mieszkaniu to 30 euro na miesiąc. Prąd 20 gr kilowat.
Jest chłodniej więc klimatyzacja wyłączona. Najwyżej wiatraczek.
Jedzenie 50 gr ziemniaki, 4 PLN tuńczyk był do tej pory. Teraz podrożał do 6 PLN.
Wykorzystują to emeryci z Włoch.
Wynajmują swoje mieszkania we Włoszech a za te pieniądze żyją w nieporównywalnie lepszych warukach.
Tu za kilkaset euro miesięcznie jesteś KRÓLEM...
Butla z nitroksem to 3 euro nie trzeba mieć własnej.
Jak masz uprawnienia "independent diver" SSI lub odpowiadające nurkujesz sam. Czyli nie płacisz za przewodnika. A jak nie masz nurkujesz w parze (tylko przy bazie, przy udowodnionym doświadczeniu) też bez.
Pod wodą nikogo. Tylko Ty i ryby. Egipcjanie nie nurkują.
Snorklowanie nie kosztuje Cię absolutnie nic.
Przejazd z jednego końca Sharm na drugi (coraz inne rafy po drodze) 40 km to 2 pln.
Jest RAJSKO.
Pod wodą - bajka..
ŻYĆ, NIE UMIERAĆ!!!!
Jak mi powiedziano w Kwaterze Głównej SSI tutaj w Marsa jest więcej turystów z Europy i więcej osób nurkuje.
Zobaczysz, że ten strach który pompują w Was w Europie służy tylko jednemu celowi: abyście się dali jeszcze bardziej kontrolować pod pozorem "zagrożenia".
Żebyście w szczęściu i podskokach sami założyli sobie kaganiec.
Bo Wasi Panowie ze służb specjalnych pragną tylko Waszego szczęścia i tylko to spędza im sen z powiek..
Czy już wiadomo kiedy ludzie w Europie będą znakowani jak bydło?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko