Wysłany: 25-05-2017, 11:46 Aladin 2G - parowanie z komputerem.
Witam
Mam problem z podłączeniem komputera Aladin 2G do komputera.
Okazuje się, że port podczerwieni BELKIN, który ładnie działał pod Windows XP niestety nie chce się zainstalować pod Windows 7(64-bit).
Czy ktoś może rozwiązał ten problem w miarę łopatologicznie?
Ewentualnie jakieś namiary na sterowniki.
Kilka sterowników próbowałem zainstalować - pokazuje port w menedżerze urządzeń, ale nie działa łączność.
Z góry dziękuję za pomoc.
no właśnie i tu jest problem, bo portów IrDa jak na lekarstwo
Jak bywasz na Zakrzówku to mogę Ci podrzucić przejściówkę usb/irda która działała pod 7 (http://www.i-tec.pl/?t=3&v=20).
Niestety nie podeślę Ci sterowników które używałem, sam musisz pogrzebać, ja tym się bawiłem jakieś 4 -5 lat temu. Na szczęście mój 2G zdechł około 200 nura, co u nich jest częste i miałem z nim spokój.
Widziałem tą przejściówkę ostatnio walającą się w biblioteczce i nie jest mi już potrzebna.
Wysłany: 25-05-2017, 14:01
HX napisał/a:
Turek napisał/a:
no właśnie i tu jest problem, bo portów IrDa jak na lekarstwo
Jak bywasz na Zakrzówku to mogę Ci podrzucić przejściówkę usb/irda która działała pod 7 (http://www.i-tec.pl/?t=3&v=20).
Niestety nie podeślę Ci sterowników które używałem, sam musisz pogrzebać, ja tym się bawiłem jakieś 4 -5 lat temu. Na szczęście mój 2G zdechł około 200 nura, co u nich jest częste i miałem z nim spokój.
Widziałem tą przejściówkę ostatnio walającą się w biblioteczce i nie jest mi już potrzebna.
Pozdrawiam
P.
Mam nadzieje bywać na Zakrzówku - jako, że dopiero OWD skończyłem.
Jak będę się wybierał to napiszę :
Pozdrawiam
Hej, śledząc co napisali poprzednicy. Faktycznie przesiadka na 64bity to kupiłem kolejną irdę poleconą przez kolegów (typowo 64 bit, instaluje się automatycznie zarówno pod 7 jak i 10.
Jutro wyciągnę te 32 bitowe i sprawdzę jak działa z komórką (android). Ta 64 bitowa z androidem działa bez problemu Divemate ściąga z suunto, xdeepa, aladin 2G bez problemu po podłączeniu do telefonu.
Pozdrawiam
[ Dodano: 31-05-2017, 09:12 ]
Witam,
sprawdziłem te tzw. 32 bitowe nie działają również na komórce z androidem.
Pozdrawiam
Nie instaluję nic ręcznie, wkładam irdę do portu USB i to wszystko. (obecnie na Win10 64bit)
Tak samo w komórce.
Mam jeszcze cztery inne ale jak pisałem wcześniej one nie działają. Próbowałem kiedyś zmieniać coś w ustawieniach ale nie pomogło.
Na tę chwilę nie mam pomysłu co jeszcze można zrobić. Jakieś sugestie z Twojej strony?
Pozdrawiam
Waldek
Wysłany: 31-05-2017, 17:32 irda
wystarczy wejść na stronę producenta i poczytać
Dane techniczne
Poniżej wymienione czytniki zostały przetestowane pod względem komunikacji pomiędzy SmartTrak i komputerami Smart. UWATEC nie gwarantuje jednakże prawidłowości pracy tych urządzeń.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Administrator FORUM-NURAS uprzejmie informuje, że nie ponosi odpowiedzialności i w żaden sposób nie ingeruje w treść wypowiedzi umieszczanych przez użytkowników na Forum.
Zastrzega sobie jedynie prawo do usuwania i edytowania, w ciągu 24 godzin, postów o treści reklamowej, sprzecznej z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej
czy tez propagujących przemoc oraz treści powszechnie uznanych za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady regulaminu.
Przypominam, że osoby zamieszczające opinie, o których mowa powyżej, mogą ponieść za ich treść odpowiedzialność karną lub cywilną.
Serwis wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze. Technologia ta jest wykorzystywana w celach funkcjonalnych, statystycznych i reklamowych. Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy, a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania. Korzystanie z serwisu Forum-Nuras przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko